• Zwaar gehavend DTS Ede verliest van Lunteren
  Ruim 8 spelers miste DTS Ede vanmiddag door diverse blessures. Dat bleek na 90 minuten net iets teveel om een goed resultaat te behalen tegen v.v. Lunteren.
   
  DTS begon ondanks het gemis van deze spelers sterk en kreeg een aantal mogelijkheden van o.a. Mohamed Laukili die rakelings langs de verkeerde kant van de paal schoot. Lunteren herpakte zich en drong DTS terug en kreeg kansen. DTS had een penalty moeten krijgen toen Geert de Jong in het strafschopgebied werd aangetikt, maar de scheidsrechter zag hier niets in en gaf een gele kaart aan De Jong voor een vermeende Swalbe.
   
  Oud DTS doelman Nicky Groeneveld moest voor rust nog wel handelend optreden op een schot van Jesse Buikema.
  In de tweede helft had het jeugdige DTS het zwaar tegen de tweedeklasser. Lunteren pakte de voorsprong door een nu wel toegekende strafschop welke in eerste instantie gestopt werd door keeper Robin Franken maar opnieuw genomen moest worden van de scheidsrechter omdat Franken te snel uitliep. Dit keer maakte Thom Rijnders geen fout (0-1). Maar een klein kwartiertje later stond wel de gelijkmaker op het bord. Ook DTS kreeg nu een penalty die door Jasper Verstraten werd benut (1-1).
  De jeugd van DTS vocht voor wat het waard was maar kon helaas niet voorkomen dat v.v. Lunteren alsnog de winst pakte door een kopbal in de 82ste minuut van Patrick van Norden.
   
  Met deze eindstand is DTS Ede op basis van doelsaldo alsnog door naar de volgende ronde en moet Lunteren hopen op een goed resultaat van de wedstrijd tussen DIO en Alverna die zondag gespeeld gaat worden. Als DIO niet wint zal Lunteren door gaan. Mocht DIO winnen dan is het feestje van vandaag voor Lunteren alsnog in mineur beëindigd.
   
  Opstelling DTS Ede:
  Robin Franken, Michel Hol, Jasper Verstraten, Chiel Willems, Jordie van Dalen (52’ Kevin Velthuizen), Geert de Jong, Huib Siefkes, Youssef El Hamouchi, Jesse Buikema (71’Robin van Voorst), Mohamed Laukili (52’ Stijn Homburg) en Sam van Hasselt.
  Wissels: Joris Bouter ((K), Stijn Homburg, Pascal Koppenjan, Robin Van Voorst en Kevin Velthuizen.
   
  verslag: Peter van der Plas
  Foto: Henry Zegers