• Zeer jong talent van DTS Ede naar Ajax

    Per ingang van het nieuwe seizoen verruilt Mehdi El Yaakoubi DTS Ede voor Ajax Amsterdam.
    Mehdi kwam twee jaar geleden over van Blauw Geel '55 en liet als zeer jonge speler al snel zien dat hij over veel voetbaltalent beschikte. Als 5 jarige speler sloeg hij de speelgroep over en sloot hij aan bij de F-league. Na een aantal acties van hem te hebben gezien besloot de begeleiding dat hij al snel kon doorstromen naar de JO8-5. Ook daar stak hij al snel boven zijn medespelers uit en sloot hij aan bij de JO8-1. Nadat het seizoen bij de JO8-1 abrupt werd onderbroken door Corona werd hij in seizoen 2020/2021 opnieuw ingedeeld bij de JO8-1. Ondanks dat er in dat seizoen bijna geen competitievoetbal werd gespeeld kon hij zich goed onderscheiden in de onderlinge duels en viel hij al snel op bij scouts van Vitesse en NEC.
    In het huidige seizoen komt Mehdi als 7 jarige speler uit voor de JO9-1. Opnieuw liet Mehdi zien over zeer veel voetbalvaardigheden te beschikken en werd zijn talent extra bevestigd. Met zijn snelheid, felheid, mooie dribbels en goede spelinzicht zorgde hij voor veel assists en goals. De scouts van menig BVO stonden voor hem in de rij. Naast Vitesse en NEC sloten ook Ajax, PSV en Utrecht aan in de rij van belangstellenden om hem voor hun club te winnen. Na lang beraad hebben Mehdi en zijn ouders besloten om voor Ajax te kiezen volgend seizoen.
    De overgang naar Ajax is een geweldige stap in de nog prille voetbalcarrière van Mehdi. Als club zijn we dan ook bijzonder begenadigd en trots dat we zo'n groot talent hebben mogen bijstaan en begeleiden in zijn ontwikkeling. Wij wensen Mehdi en zijn ouders heel veel succes met zijn afsluitende seizoen bij DTS Ede en met zijn toekomst bij Ajax.
    Technische Commissie DTS Ede 🔵