• Wedstrijd DTS Ede duurt net een minuut te lang

  DTS Ede heeft in een knotsgekke slotfase een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven. Uit in Hierden verdedigde het in de slotfase de in de wedstrijd verkregen voorsprong. Een dure misser, daar hiermee wederom een kans om de koppositie op de ranglijst over te nemen werd verspeeld. Namens de Edenaren wisten Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart en Evert Palm te scoren.
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto: Albert Willemsen
   
  Na het teleurstellende doordeweekse verlies tegen SVI, moest DTS Ede het opnemen in Hierden tegen de plaatselijke vv. De huidige nummer laatst van deze competitie vecht voor haar laatste kansen op handhaving en is daarmee een potentiële bananenschil. Een misstap kunnen de Edenaren zich echter niet meer veroorloven na het verlies van eerder deze week. Het heen duel werd destijds op Inschoten met 2-0 gewonnen.
   
  Onder aanmoediging van de gehele selectie van DTS Ede 6 begon DTS Ede voorzichtig aan dit duel. Gezien de belangen voor beide ploegen begrijpelijk. Het duurde dan ook tot aan de 16e minuut voordat er een eerste mogelijkheid was. Een toegekende vrije trap werd door Evert Palm in de handen van de keeper geschoten. Het leek de aanzet tot wat meer initiatief van Edese zijde. Na ongeveer een half uur spelen hadden de Edenaren dan eindelijk de gewenste voorsprong. Wederom een vrije trap van Evert Palm, waarbij goalie Nick Grootkarzijn mis tastte en waarvan Jasper Verstraten kon profiteren; 0-1. Slechts een paar minuten later was het wederom raak. Een goede diepe bal werd op waarde geschat door Haikaz Vervaart, die vervolgens de Edese score verdubbelde; 0-2. In deze fase leek het Hierdense verzet definitief te breken, want amper een minuut later mocht Bram Holtman zomaar alleen voor de goal verschijnen. Zijn inzet ging van dichtbij net naast. Toch wist de thuisploeg zich op te richten in het slot van de eerste helft. In de 42e minuut was er een hoge voorzet vanaf links die over alles en iedereen heen ging, waardoor Dominique Denzel van dichtbij via de paal de bal in het net joeg; 1-2. In de slotminuut nogmaals een grote mogelijkheid voor Hierden, maar de laatste pass binnen de zestien was net niet goed genoeg. Een waarschuwing voor DTS Ede.
   
  Na een redelijke eerste helft volgde een zeer matige tweede van de kampioenskandidaat. Hierden nam wat meer het initiatief en zat kort op de bal. In deze fase wisten de gasten elkaar moeilijk te vinden. Het liep zich keer op keer vast. De thuisploeg wist ook niet veel te creëren, maar was veel gevaarlijker dan voor de rust. In de 70e minuut mag Frank Boers alleen op de keeper af en lijkt dit de beslissing te worden. De keuze om de bal af te leggen op de inkomende Evert Palm blijkt dan de verkeerde. Een Hierdens been weet deze buitenkans te verijdelen. Dan volgt er eindelijk de bevrijdende derde treffer, maar wordt deze wegens vermeend buitenspel afgevlagd. Een dubieuze beslissing. En voor het derde duel op rij hebben de Edenaren pech. Eerst werd een zuivere goal thuis tegen KHC niet toegekend, afgelopen dinsdag werd een goal onterecht afgekeurd wegens buitenspel tegen SVI, waar de verdediger nog op de doellijn stond en ook nu heeft het er alle schijn van dat dit een zuivere goal was. Ondanks deze tegenvaller niets aan de hand voor de Edenaren. Toch gaat de thuisploeg er nog eens vol voor. Met een snelle uitbraak brengt vervolgens Yvo van Nieuwenhuijzen zijn ploeg op gelijke hoogte; 2-2. Ook deze tegenvaller komt DTS Ede te boven, want binnen het minuut ligt de bal aan de andere kant in het netje. Een goed opgezette aanval over veel schijven eindigt bij Evert Palm, die de bal binnen prikt; 3-2. Met negentig minuten op de klok en slechts wat minuten extra tijd lijkt de buit binnen. Maar Hierden zet nog eens aan en de Edese defensie krijgt de bal maar niet uitverdedigd. En zo kan het gebeuren dat Rick Boersma met een droog hard schot in de rechterhoek het duel op 3-3 brengt. DTS Ede krijgt vervolgens nog de tijd voor een aanval en is dan in de persoon van Evert Palm nog dicht bij een treffer.
   
  Daarmee verliest DTS Ede wederom dure punten en laat het wederom de unieke kans liggen om beslag te leggen op de eerste plaats. Het moet deze week maar gauw vergeten, want aanstaande dinsdag volgt alweer de volgende speelronde. DTS Ede ontvangt dan in eigen huis SVZW. Een zenuwslopend slot van de eerste klasse D dient zich aan, want met nog vijf competitieronden te gaan staan vijf ploegen op drie punten van elkaar.
   
  Hierden - DTS Ede 3-3 (1-2)
  Doelpunten: 32. Jasper Verstraten 0-1, 36. Haikaz Vervaart 0-2, 43. Dominique Denzel 1-2, 87. Yvo van Nieuwenhuijzen 2-2, 88. Evert Palm 2-3, 90+3. Rick Boersma 3-3
  Gele kaarten: Dominique Denzel, Frank Boers
   
  Hierden:
  Nick Grootkarzijn, Casper Krop, Ewout Mulder, Sander Nieuwhof, Jan Jurrien Hop, Wesley de Klein, Naoufal Boutachkourt, Dominique Denzel, Rick Boersma, Maikel Vermeulen (62. Jona de Bruin), Dani van Dijk (78. Yvo Nieuwenhuizen).
  DTS Ede:
  Robin Franken, Joël van Wijk, Ko Snel, Ahmed Lak, Jasper Verstraten, Bram Holtman, Jasper Verstraten, Stijn Homburg, Christoph Willemsen, Frank Boers (79. Etienne Baars), Evert Palm, Haikaz Vervaart.