• Wederom vijfklapper voor DTS Ede

  DTS Ede heeft vanmiddag voor de tweede achtereenvolgende keer een 0-5 overwinning behaald. Ditmaal heette Sliedrecht de tegenstander. Namens de Edenaren wisten Frank Boers (2x), Stijn Homburg, Nehkomi Veldt en Roy Ploeg het net te doen bollen.
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto: Albert Willemsen
   
  Vandaag moest DTS Ede op bezoek bij Sliedrecht. De ploeg verkeerd onderin de eerste klasse D en kreeg vorige week nog een 6-0 nederlaag te verwerken bij koploper Scherpenzeel. DTS Ede had een weekje rust vanwege een afgelasting, maar verkeerd in goede vorm zo bleek twee weken geleden in Bennekom, waar het de buren op een duidelijke 0-5 nederlaag trakteerde. Het heenduel in Ede werd destijds door DTS Ede met 2-0 gewonnen.
   
  De wedstrijd begon voorspoedig voor de Edenaren. Het wist in de beginfase meteen de thuisploeg onder grote druk te zetten en toe te slaan. In de 3e minuut werd een te houden schot van Huib Siefkes in de rebound door Frank Boers van dichtbij binnen geprikt; 0-1. Amper een paar minuten later lag de tweede er al in. Via een mooie snelle combinatie werd Frank Boers vrijgespeeld, die de bal langs de uitkomende goalie op de paal schoot, maar in de rebound wist ditmaal Stijn Homburg te profiteren; 0-2. DTS Ede zette door en Sliedrecht kon niet anders dan terug zakken. In de 17e minuut kwam het goed weg toen een assist van Frank Boers door Bram Holtman tegen de paal werd gegleden. Even later zat het de Edenaren wederom niet mee toen een schot van Frank Boers via de hand van de keeper op de lat belandde. Even later gebeurde dan ook wat niet langer uit kon blijven. Via een snelle combinatie werd Frank Boers vrijgespeeld binnen de zestien meter en dat betekende de derde Edese treffer; 0-3. DTS Ede bleef heer en meester en de thuisploeg wist de gehele eerste helft er vrij weinig tegenover te stellen. Het mocht van geluk spreken dat het bij deze tussenstand mocht gaan rusten.
   
  In het tweede bedrijf was de Edese overheersing wat minder. Sliedrecht wist enige malen een opbouw op te zetten, maar wist geen enkel gevaar te stichten. In de 55e minuut bleef Sliedrecht een 0-4 achterstand bespaard toen een Edes doelpunt wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. Er volgden enige wissels aan beide zijden. En de ingevallen Nehkomi Veldt had niet veel tijd nodig om zijn doelpunt mee te pikken. Amper vijf minuten binnen de lijnen wist hij een voorzet vanaf rechts professioneel af te ronden; 0-4. Er volgden nog meer wissels aan beide zijden en de wedstrijd bloedde wat dood. Toch waren het de Edenaren die nog eens toe zouden slaan. In de 75e minuut mocht Roy Ploeg van elf meter binnen schieten, nadat Nehkomi Veldt binnen de beruchte lijnen was aangetikt; 0-5. In het slot waren er nog enige mogelijkheden voor DTS Ede, maar de teller bleef op vijf doelpunten staan.
  Daarmee bevestigd DTS Ede de goede vorm waarin het verkeert en blijft het meedoen in de bovenste regionen. Een mooie uitslag om vanavond te gaan feesten op de hollandse avond van DTS Ede. Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis DUNO uit Doorwerth.
   
  Sliedrecht - DTS Ede 0-5 (0-3)
  Doelpunten: 3. Frank Boers 0-1, 7. Stijn Homburg 0-2, 29. Frank Boers 0-3, 62. Nehkomi Veldt 0-4, 74. Roy Ploeg 0-5 (pen.)
  Gele kaarten: Robby van der Wetering
   
  Sliedrecht:
  Mathijs Donatz, Sem van der Pijl, Levi Wijers (67. Tim van Stek), Roy van 't Hoog (67. Sergiano Liong A Kong), Jamiro Libretto, Danny van Laarhoven, Coen van der Waal, Dennis Verhoef, Marciano Simonis (67. Mike van Kraaij), Quinton Eugenia, Robby van de Wetering
   
  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman (70. Maarten van Steenbeek), Ko Snel, Ahmed Lak (70. Etienne Baars), Geert de Jong, Christoph Willemsen, Haikaz Vervaart, Jesse Buikema, Stijn Homburg (70. Roy Ploeg), Frank Boers (58. Nehkomi Veldt), Huib Siefkes (58.Shapoul Ali)