• VVOP 2 - DTS 2

    Zaterdag 9 februari reisde DTS 2 af naar Voorthuizen voor de tweede ontmoeting met VVOP dit seizoen. De eerste competitiewedstrijd werd door DTS met overtuigende cijfers gewonnen, maar VVOP bewees de vorm van het moment te hebben. De voorbije weken wist VVOP twee directe concurrenten met een nederlaag op te zadelen, waar DTS zelf de punten moest laten aan een concurrent. Deze zaterdag werden opnieuw punten verspeeld. VVOP troefde DTS af en wist de punten thuis te houden.

    Beide ploegen leken in het begin eerst te kijken hoe de wind stond. Waar DTS voetballend naar voren probeerde te komen, hanteerde VVOP voornamelijk de lange bal. Geen van de teams had hier succes mee. De eerste 20 minuten werd er nog geen schot op doel gelost. Lange ballen van beide ploegen werden vaak door de wind gegrepen, waardoor het spel wat rommelig oogde. De meeste spanning werd aangewakkerd door een aantal overtredingen aan beide kanten waar wat commotie over ontstond. VVOP ging vervolgens wat meer voetballen en leek een aantal keer gevaarlijk door te komen. Echt dichtbij een doelpunt kwam het niet. DTS evenmin. Het enige wapenfeit van DTS was een drietal vrije trappen, helaas zonder resultaat. De kleedkamers werden opgezocht bij een 0-0 ruststand.

    De tweede helft bleef DTS moeite houden om kansen te creëren. VVOP kreeg iets meer mogelijkheden en al vrij snel in de tweede helft kwam VVOP op voorsprong door te profiteren van wat onrust achterin bij DTS. DTS reageerde hier goed op door wat meer strijd te leveren. Het balbezit dat dit opleverde kon echter niet in doelpunten worden omgezet. DTS kwam amper gevaarlijk voor de goal van VVOP. Het had nog wel op gelijke hoogte kunnen komen door een onbedoelde maar toch duidelijke handsbal van VVOP in het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter besloot het weg te wuiven, erg onfortuinlijk voor DTS en een meevaller voor VVOP. Naar het einde van de wedstrijd liepen de gemoederen nog even hoog op na een overtreding aan DTS-zijde. Zo eindigde de wedstrijd met 10 tegen 10 in een 1-0 overwinning voor VVOP.

    DTS 2 zal aan de bak moeten en van betere huize komen wil het naar boven blijven kijken in de competitie. Volgende week kan het thuis alweer een en ander rechtzetten tegen SKV 2 als het lukt om de punten thuis te houden.