• Vroege rode kaart nekt DTS Ede

   

  Vroege rode kaart nekt DTS Ede

  DTS Ede is vanmiddag in Wezep tegen een 3-1 nederlaag aangelopen op bezoek bij WHC. In een duel waarin het de beter voetballende ploeg was, kwam het al gauw met tien man te staan na een makkelijk gegeven rode kaart. Ondanks een 0-2 achterstand wist het in ondertal de thuisploeg tot wankelen te brengen, maar verzuimde het de kansen af te maken. Namens de Edenaren trof Anouar Tmim doel.

  Verslag: René Willemsen
  Foto: www.fotostudio-albert.nl

  Na de goede seizoensouverture stond vandaag het lastige uitduel tegen WHC op de speelkalender. De afgelopen edities wist DTS Ede in Wezep niet tot een overwinning te komen.

  Vandaag leken de kansen anders. DTS Ede nam na een voorzichtig begin het heft in handen en deelde als eerste ploeg wat speldenprikken uit. Zo was er in de 7e minuut het afstandsschot van Jasper Verstraten wat net naast ging. Twee minuten later was Jamal Ouassif gevaarlijk, maar werd hij afgevlagd wegens buitenspel. Na een kwartier spelen ontsnapte Frank Hol randje buitenspel vanaf eigen helft aan de verdediging en zag hij zijn schot gepakt worden door keeper Jasper Kuiper. WHC was in de 19e minuut gevaarlijk met een vrije kop kans die net over ging. Niet veel later had Frank Hol DTS Ede op voorsprong moeten zetten. Een goede interceptie van Jesse Buikema op de helft van WHC leidde de aanval in. Hij legde de bal af op de diepgaande Jamal Oaussif die de bal voorzette op de inkomende Frank Hol. Zijn inzet ging echter recht op de uitkomende doelman.

  DTS Ede kwam steeds beter in het spel en incasseerde dan ook een flinke tegenvaller toen de referee vaste waarde Joel van Wijk met rood het veld afzond. De argumentatie was het neertrekken van een doorgebroken speler, maar daar beiden elkaar vasthielden en keeper Robin Franken de bal reeds in handen had, was deze straf overdreven zwaar. Zeker ook gezien het vertoonde spel tot dan aan toe. De tevens toegekende vrije trap ging vervolgens ruim over. DTS Ede amper bijgekomen van deze tegenvaller, moest vervolgens vlak voor rust de eerste tegentreffer incasseren. Vanuit de corner was het Jochem Oude Booyink die de bal binnen knikte; 1-0.

  DTS Ede pakte de draad weer op na de rust en nam initiatief. Echter bij de eerste de beste uitbraak van de thuisploeg was het raak. Geheel vrij gelaten kon Jelle Post binnen werken; 2-0. Even leek WHC de wedstrijd te hebben beslist, maar het tiental uit Ede weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag. Het bleef voetballen en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. En dit lukte vrij aardig. Er werd goed gecombineerd en WHC moest terug. Er waren de nodige mogelijkheden, zo schoot Frank Hol van dichtbij schot naast. In de 62e minuut kregen de Edenaren loon na werken. Een afgeslagen schot werd op rand zestien opgevangen door Anouar Tmim, die vervolgens met een hard schot raak schoot; 2-1.

  Er werd nog eens gewisseld en DTS Ede kreeg kansen op meer. Zo had Jamal Ouassif de kans van de wedstrijd, na een strakke diepe bal, om van dichtbij raak te prikken. Niet veel later werd captain Bram Holtman tegen de grond gewerkt binnen het strafschopgebied, maar de referee wuifde dit weg. Ook Frank Hol kreeg nog een grote kans van dichtbij in de scrimmage, maar zag zijn inzet naast gaan. Uiteraard kon de thuisploeg er ook enige malen goed uitkomen door de ruimte die ontstond. Zij gingen hier alleen matig mee om en een comeback hing in de lucht. In de 86e minuut slaagde WHC er echter in alsnog de ontstane ruimte te verzilveren. Sargon Gouriye wist een voorzet binnen te knikken; 3-1.

  Daarmee kreeg DTS Ede te weinig, maar mag het ook de complimenten in ontvangst nemen voor het goede veldspel. Komend weekend staat de Edese derby op het programma. Dan ontvangt DTS Ede in eigen huis Bennekom. Wederom een mooi affiche.

  WHC - DTS Ede 3-1 (1-0)
  Doelpunten: 42. Jochem Oude Booyink 1-0, 48. Thijs Dekker 2-0, 62. Anouar Tmim 2-1, 86. Sargon Gouriye 3-1
  Gele kaarten: Wim van 't Ende, Jelle Post, Nathan Duim
  Rode kaarten: 34. Joel van Wijk

  WHC:
  Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Jochem Oude Booyink, Haico Epe, Thijs Dekker, Robert Schonewille, Maxim van der Meer, Sargon Gouriye, Mitchel Dijkhof (67. Nathan Duim), Wim van 't Ende, Jelle Post.

  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Kevin Velthuizen (65. Jordi van Dalen), Joel van Wijk, Sil Buikema, Jasper Verstraten (65. Jurrien van der Horst), Remco Speelziek, Anouar Tmim, Jesse Buikema, Frank Hol (73. Jeffrey Arends), Jamal Ouassif.