• Willem van den Heuvel

   

  Beste sportvrienden,
  Na het prachtige verhaal van Jan Willem Hazeleger heb ik nu de eer om in de pen te klimmen. Voor degene die mij nog niet kent zal ik beginnen met een kort voorstelrondje. Mijn naam is Willem van den Heuvel, zeer gelukkig getrouwd met Willemijn en super trots op onze kinderen Jeroen en Inge. Tot vorig jaar vaak met de gehele familie te zien op DTS, echter dit jaar alleen mijn persoontje welke op de velden terug te vinden is. Maar daar straks meer over.
  Op 7 jarige leeftijd mocht ik na lang "zeuren" bij mijn ouders samen met mijn broer Kees lid worden van v.v. DTS ’35. Lang zeuren in de zin dat geen van mijn ouders iets had met voetbal. In die tijd waren er drie F-elftallen. U leest het goed, elftallen ipv wat nu het geval is zestallen. In een fantastische F3 met als trainer de heer Roest werden wij thuis tegen Blauw Geel F3 kampioen. Een elftal waarin o.a. Marco Hanegraaf en Bram Zwart, allebei nog regelmatig op DTS te vinden, ook in speelden. Vanaf de F heb ik alle jeugdelftallen doorlopen met als absoluut hoogtepunt het tweede jaar in de A1. Samen met spelers als Gert Boer, Peter Zandberg en de gebroeders Jan en Cees de Zeeuw was dit een geweldige ervaring om mee te maken. Na de A1 was het tijd om de stap naar de senioren te gaan maken, waarbij het normaal gesproken een indeling zou worden in 1 tm 3. Bij mij liep dat echter anders.

  Tijdens mijn tijd in C-jeugd had ik het geluk dat mijn trainer good old, en in mijn ogen een fantastisch mens, Arie Blanken was. Arie stelde aan het eind van het seizoen de vraag of ik zodra de seniorentijd zou aanbreken de stap naar het legendarische 8ste elftal zou willen maken. En zo geschiedde 4 jaar later dat ik ipv selectie 1 tm 3 in het 8ste belandde. Dat was als speler een geweldige ervaring. Na een zware knieblessure besloot ik rond mijn 32ste te stoppen met voetballen.
  Naast het voetballen ben ik door mister DTS Aart de Zeeuw tijdens mijn tijd in de A-jeugd gevraagd om pupillentrainer te worden. Gevraagd vanuit het jeugdbestuur wat destijds nog bestond. Eerste tip van de dag: DTS Ede zou moeten streven naar de invoering van een zelfstandig jeugdbestuur. Samen met Arjan Roelofs, ook geen onbekende in de Edesche voetbalwereld, ging ik de D-jeugd trainen. Na een paar jaar stopte Arjan ermee, ik was echter verkocht aan dit schitterende vak van jeugdtrainer. Ik heb toen één van mij nog steeds beste vrienden Jeroen van der Horn gevraagd om samen met mij training en leiding van de D-jeugd te verzorgen.

  Onder de bezielende leiding van eerder genoemde Aart de Zeeuw waren dit de mooiste trainingsjaren. Een hechte groep jonge trainers zonder enig diploma of wat dan ook maar met een passie om de jeugd plezier te laten beleven en beter te laten worden. Werkelijk waar geweldig om op terug te kijken. Spelers uit die tijd zijn nu volwassen mannen met inmiddels ook zelf kinderen die bij DTS spelen. Ook ouders van die spelers waarvan Wouter Maassen er één is, zijn nog met regelmaat op de club te vinden.

  Op mijn 20ste jaar moest ik de dienstplicht in. Ik bleef wel als voetballer in het 8ste spelen, echter jeugd trainen ging op dat moment niet meer lukken. Een aantal jaren hierna ben ik wel de leiding gaan overnemen van het 8ste elftal wat later via het 12de als 5de elftal zou eindigen. Toch bleek dat mijn hart en ziel wel bij de jeugd van DTS lag. Zeker op het moment dat onze zoon Jeroen samen met Kevin van den Brandhof lid werd van DTS. De gehele jeugdperiode van Jeroen heb ik als trainer mogen meemaken tm de D-pupillen. Gedurende deze tijd had ik de luxe dat Jeroen altijd selectievoetbal speelde. Toen Jeroen naar de C-jeugd ging, besloot ik om zelf bij de D te blijven. Iets wat ik tot de dag van vandaag nog steeds doe. Samen met Johan van den Burg train ik de hoogste D-selectie, dit jaar de JO13-1. Een grote eer waar wij al jaren veel plezier aan beleven. Je ontmoet naast giga veel spelers ook veel ouders. Iets wat veel contacten oplevert (en waar mijn dochter Inge zodra wij in dorp lopen zegt van"jij kent ook iedereen").

  Jeroen zit inmiddels voor zijn studie in Enschede en speelt daar in het 1ste elftal van de vv Drienerlo. Inge heeft een aantal jaar bij DTS gespeeld maar is daar inmiddels mee gestopt. Wellicht dat zij volgend seizoen weer gaat beginnen.
  Naast het verzorgen van trainingen heb ik nog een aantal andere DTS hobby’s. De eerste is het elftal van de week. Bij elke thuiswedstrijd van ons eerste elftal zorgde ik ervoor dat er een pupillenelftal werd uitgenodigd om een uitleg van de hoofdtrainer en spelers van 1 te krijgen, bij opkomst van het elftal een mooie vlaggenparade te mogen verzorgen en in de rust op het bekende gatengoal te mogen schieten met als afsluiting drinken en patat verzorgd door de Club van 100 en kantine de 3de helft. Erg leuk om te doen, echter na 5 jaar was het tijd dat iemand anders dit zou overnemen. Tip 2: wie o wie voelt zich geroepen om dit initiatief weer op te gaan pakken.

  De tweede is het DTS Dart toernooi. Tweemaal per jaar verzorg ik het Dubbel Trubbel DTS Ede darttoernooi. Totaal 32 koppels welke op een vrijdagavond strijden voor de eer in een zeer gezellige ambiance (met hulp van Ep en Cecilia). Eenmaal per jaar, en dat doe ik nu sinds 2 jaar, organiseer ik samen met Danny, Richard en Erik het jaarlijkse grote DTS darttoernooi. Een inmiddels legendarisch toernooi wat niet meer weg te denken is bij DTS. Naast deze zaken verzorg ik het jaarlijkse voetbaltoernooi voor de D en C selectie in Nottuln en bied ik ondersteuning bij het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi.
  Dit alles bij elkaar, wat zeker veel tijd kost maar mij enorm veel energie geeft, maakt dat ik vaak te zien ben bij mijn club DTS. Ik ben en zal altijd bij de club verbonden blijven. Helaas volgend jaar, net als een aantal andere jeugdtrainers die al jaren deze functie vervullen, niet meer als trainer. Diegene die mij kennen weten wat de reden is.

  Als afsluiting van dit verhaal tip 3: een vereniging heeft alleen bestaansrecht als elk individu wordt gerespecteerd. Of je nu trainer/leider van een hoog of laag F, E of wat voor elftal dan ook bent, of je toezichthouder van het park bent, je op het wedstrijdsecretariaat zit of in de kantine werkt, het maakt allemaal niet uit. Zonder inzet van al deze vrijwilligers is het onmogelijk om de club draaiende te houden. Echte vrijwilligers hoef je niet te vragen, die komen vanzelf. DTS, laat dit soort niet lopen maar geef de aandacht welke ze verdienen en houdt ze vast. Ik heb nog wel wat tips op dit gebied!

  Volgende week wil ik graag de eer geven aan een trainer die ook al wat jaren bij de jeugd zit, Hans van de Werf. Een trainer welke je vaak hoort maar die zijn vrije tijd geeft om elftallen te trainen. Eén van de vele toppers bij de mooiste club van Ede.