• 'VRIJWILLIGER IN BEELD' (8)

  Hierin stellen vrijwilligers zich voor en beschrijven hun passie en vrijwilligerswerk binnen DTS Ede.

  Vandaag met André van Beek...

  Hallo beste DTS supporters,

  Mijn naam is André van Beek, ik ben 47 jaar en leider/trainer van de O13-3. In 2002 getrouwd met Bianca, en wij hebben 2 kinderen Iza & Quinn.

  Vrijwilliger zijn is een manier van leven (zo denk ik), en word je niet om dat het moet. In ons gezin maken wij daar plaats voor, al is het soms wel puzzelen qua tijd. Eigenlijk had ik het voetbal al jaren opgegeven tot dat Quinn in eens op voetbal wilde gaan, en toen kwam DTS weer in beeld.
  Quinn begon in de F-league, en Mien te Selle vroeg ons om te helpen, en toen begon mijn liefde voor voetbal weer te bloeien. Met mijn zoon Quinn ging ik mee naar de F-jes, daar hebben we twee mooie seizoenen beleefd met Jeroen Huisman.

  Ondertussen kwam ik ook met Reem de Boer in contact, en hij vroeg mij om te assisteren bij de keeperstraining omdat ik altijd keeper ben geweest. Dat heb ik één seizoen vol kunnen houden, maar door tijd gebrek ging dat niet langer. In hetzelfde seizoen liep ik ook Evert van de Brink tegen het lijf, en halverwege hun seizoen bij het 9de raakte hun keeper geblesseerd. Toen toch maar weer onder de lat, en dat anderhalf seizoen vol gehouden met als kroon een afsluiting met het kampioenschap.

  In tussen was er ook bij Dames 2 een probleem ontstaan qua trainersbezetting, en was mij gevraagd om te assisteren. Met trillende benen stond ik daar tussen die grote meiden, wat ik was alleen pupillen gewend die altijd deden wat ik zei. Dus 1,5 seizoen dames 2 en voetballend actief bij het 8ste , en in tussen trainer van de E pupillen was best druk.

  Maar altijd met een voldaan gevoel naar huis, en met veel plezier naar de club. Nu de laatste 2 seizoenen alleen nog het team van mijn zoon, en dit jaar met assistente Cornelie van Dijk.

  Het voetbal en de sfeer op de club vind ik zeer prettig, en trots dat het eerste van de dames en heren op hoog niveau is. Dat trekt veel jonge spelers toch naar de club, en hoop dat daar ook meer vrijwilligers uit komen.

  DTS gaat steeds meer doen in opleidingen voor jong en oud, dus geef je op als vrijwilliger want samen staan we sterk(dus niet alleen door trainen).

  De volgende vrijwilliger die ik graag wil aandragen is Ilse Martens, een top mens die nu de MO13-1 begeleid.