• 'VRIJWILLIGER IN BEELD' (7)

  Hierin stellen vrijwilligers zich voor en beschrijven hun passie en vrijwilligerswerk binnen DTS Ede.

  Vandaag met Delano Vonk...

  Ik ben Delano Vonk 16 jaar ik woon in Ede samen met mijnvader Breus, moeder Natascha en zusje Jayda. Ik speel op dit moment bij DTS o17-1 en voetbal sinds de f- league bij DTS.

  Toen ik 12/13 jaar was begon ik als vrijwilliger bij DTS met fluiten dit heb ik een lang tijd met veel plezier gedaan alleen ben ik daar mee gestopt en ben ik over gegaan naar het training geven. 

  Ik ben bij DTS begonnen met training geven toen ik 13 was. Ik deed elk jaar mee met de DTS voetbaldagen in de zomer alleen komt daar ook een eind aan. Toen ik 13 was ging ik helpen bij de DTS voetbaldagen wat ik superleuk vond. 

  Tijdens de DTS-zomerdagen werd ik gevraagd door Mien om te gaan helpen bij de f league wat ik superleuk vond om te doen. ik vind het super om kinderen te helpen met beter worden in voetbal en ze laten spelen in team verband.

  Het jaar daarna ben ik een E-team gaan trainen samen met Andre van Beek waar ik heel veel van heb mogen leren en waar ik erachter gekomen ben het training geven heel leuk te vinden. Ook kreeg ik veel complimenten over de manier waar op ik dit deed en dat maakt je als jongen van 13 heel blij en enthousiast.

  De jaren daarna ben ik ook niet gestopt met training geven. ik heb mezelf ontwikkeld als voetbaltrainer door verschillende teams te trainen en ervaring op te doen van hoe andere trainers training geven. 

  Ook DTS heeft mij erg geholpen met het ontwikkelen als voetbaltrainer. Ik heb cursus avonden gehad en ben nu bezig met mijn juniorentrainers Diploma. Het mooiste vind ik dat je als vrijwilliger begint en er daardoor achter komt dat het iets is wat je leuk vindt om te doen en waar je eigenlijk best goed in bent. Dit dankzij DTS en alle trainers met wie ik training heb mogen geven.

  Ik train nu 2 jaar samen een team met Bert van Asselt dat was vorig seizoen de O13-2 en dit seizoen de O15-3 en deze leeftijden liggen best dicht bij mij en had het in het begin ook wel moeilijk met training geven aan deze leeftijd groep. Hier ben ik heel erg geholpen door Bert en ik kreeg het snel onder de knie. En begon ook veel complimenten van ouders te krijgen en ook steeds meer van Dts zelf.

  Ik ben dit jaar begonnen op het Dulon college in Ede met de sport opleiding ook hier ben ik erg veel bezig met het training geven. Lesgeven aan verschillende leeftijd/doel groepen.
  Ik ga volgend seizoen ook een hele mooie stap maken al zeg ik het zelf binnen DTS door te gaan helpen met het trainen en coachen van de 015-1 iets wat ik een hele mooie stap vind en waarin ik mezelf nog beter kan ontwikkelen.

  Ik heb me zelf met hulp van DTS en hulp van meerdere trainers heel goed kunnen ontwikkelen. Je ontdekt iets van jezelf waarvan je zelf nog niet echt wist dat je er goed in bent en dat het iets is wat je met veel plezier doet. Ik kan het dan ook iedereen aanraden als je houdt van de sport voetbal en graag andere wilt helpen om te leren voetballen en een teamspeler te worden. DTS is hier een heel goed adres voor. DTS helpt jou met ontwikkelen en heeft het beste met je voor. Hier ben ik DTS heel erg dankbaar voor. 
  De Volgende wie ik wil vragen een stukje te schrijven is Ander van Beek die mij heel erg geholpen heeft met het ontwikkelen als trainer. Succes Andre!