• 'VRIJWILLIGER IN BEELD' (6)

  Hierin stellen vrijwilligers zich voor en beschrijven hun passie en vrijwilligerswerk binnen DTS Ede.

  Vandaag met Evert Meerveld..

  Vele handen is samen veel plezier!!

  Ėén paar van die handen zijn van mij, Evert Meerveld.
  Ik woon in Ede samen met mijn vrouw Henriette en 2 zoons Thijs en Daan.
  Allen doen we op een verschillende manieren aan vrijwilligerswerk. Mijn eerste kennismaking met DTS Ede was als voetballer in de junioren. Bij vv Lunteren heb ik tot mijn 13e gespeeld waarna meneer Lourens en meneer Haalboom van DTS Ede mij vroegen bij DTS Ede te komen voetballen, zijn waren toen der tijd jeugdtrainers bij de C1.
  Als jeugdspeler heb ik mooie jaren gehad bij DTS Ede, kwalitatief goede elftallen en trainers. Een trainer die ik nooit zal vergeten is meneer Kabet. Hij maakte van elke training een feestje. Vanuit de A1 stroomde ik door naar het 1e elftal, dat jaar begon ik ook als vrijwilliger. Samen met de gebroeders Pol gingen we de D2 trainen. Op mijn 21e moest moest ik stoppen met voetballen door een knieblessure, gescheurde kruisbanden en mediale band. Hier baalde ik vreselijk van en verloor daardoor ook de binding (tijdelijk) met de club.

  Toen mijn jongste zoon vertelde dat hij graag op voetbalde wilde was de keuze snel gemaakt voor DTS Ede, na zijn eerste trainingsavond verliet ik het sportpark als de nieuwe trainer van zijn elftal. Kees Schuit zag mij aan de kant staan kijken, heel slim kwam hij erbij staan en vertelde dat ze nog een trainer zochten voor het elftal van mijn zoon.
  Als DTS F9 gingen we onze eerste wedstrijd uit tegen vv Lunteren F1 spelen, al onze spelers als 6 jarige in te grote broek en shirt tegen de 7 en 8 jarige uit Lunteren.
  Eindstand 28-0. Om er toch nog iets positiefs van te maken vertelde ik de jongens dat we op de training "De aftrap" niet meer hoefde te oefenen.. zowaar begonnen ze te juichen.
  Dat jaar verloren we veel wedstrijden doordat we met dit jonge elftal tegen oudere kinderen speelden. Voor mij toen een reden hier over na te denken, is dit wel de bedoeling voor een kind van die leeftijd.
  Samen met Arco Diepeveen zijn we de F-League gestart bij DTS Ede. Bij de F-League spelen de 6 en 7 jarige kinderen 4 tegen 4 op het eigen sportpark en belangrijker nog tegen leeftijdgenootjes. Plezier staat voorop!
  In Nederland was deze opzet nieuw en het werd een daverend succes, ik geloof dat er in één jaar tijd meer dan 70 nieuwe aanmeldingen kwamen in deze leeftijdsgroep.
  Ook is de F-League voor veel ouders de eerste stap naar trainer of leider.

  De afgelopen jaren heb ik bij diverse leeftijdsgroepen training gegeven of ben betrokken geweest als leider. De laatste paar jaar merkte ik steeds vaker dat verenigingen gingen starten met G-voetbal. Waarom was dit er nog niet bij DTS Ede? Zo’n grote vereniging in de gemeente Ede moet toch ook maatschappelijk betrokken zijn!
  Samen met 2 collega’s Annemarijn en Victor zijn we dit jaar begonnen met het G-voetbal. Vanaf de eerste training is dit fantastisch om te doen, de spelers vinden het geweldig om onderdeel te zijn van DTS Ede, ze genieten van de aandacht die er voor hen is tijdens de wedstrijden.

  Graag kom ik nog even terug op mijn opening; Vele handen is samen plezier.
  Bij DTS Ede zijn er heel veel vrijwilligers aan het werk, in diverse verschillende functies. Al deze mensen hebben één ding gemeen; ze doen het bij een mooie club DTS Ede!

  Graag geef ik de pen door aan een jongeman die op jonge leeftijd als vrijwilliger begonnen is. Hoe jong hij was mag hij zelf vertellen, Delano Vonk succes!