• Vlakke overwinning DTS Ede

   

  DTS Ede wist vandaag in eigen huis de volle drie punten te pakken tegen SVL. Na een matige eerste helft, wisten de Edenaren in het tweede bedrijf uit te lopen naar een twee nul score. Mohamed Laukili en Jasper Verstraten verzorgden de Edese treffers. 
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto's: Peter van der Plas / René Willemsen
   
  Vandaag ontvingen de Edenaren SVL. Destijds werd in het heenduel, de openingswedstrijd van dit seizoen, met twee twee gelijk gespeeld. Nu maanden later heeft de ploeg uit Langbroek het lastig en verkeerd het in de onderste regionen van de 1e klasse C. Een wedstrijd die door de Edenaren gewonnen moest worden.
   
  De wedstrijd werd voorafgegaan met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de recent overleden Hans Overeem. Hans speelde het memorabele aantal van 435 wedstrijden in DTS Ede 1!
   
  Vanaf het beginsignaal werd duidelijk dat de gasten DTS Ede niet veel ruimte zouden gaan geven. Op de eigen helft mocht het de bal hebben, maar eens over de middenlijn werd DTS Ede opgewacht door een verdedigend blok. DTS Ede had daar vandaag moeite mee en bleef te veel rondspelen. De diepte werd te weinig gezocht en als men dat deed waren de voorwaartsen niet scherp genoeg. Het leverde dan ook een eerste helft op, waarin de mogelijkheden uiterst schaars waren. Er was een afstandsschot van Haikaz Vervaart in de beginfase en verder was er wat dreiging rond de zestien die zelden tot meer leidde. SVL was een paar keer gevaarlijk vanuit de omschakeling. De ruststand was dan ook niet erg verrassend.
   
  De tweede helft leek aanvankelijk voor een zelfde scenario te worden geschreven. Maar na zo\'n klein kwartier kwam de Edese machine op gang. Het ging beter combineren en kwam enige malen gevaarlijk door. In de 51e minuut leverde dat een grote kans op voor Jamal Ouassif die zijn schot gestopt zag worden door de SVL goalie. In de 58e minuut was Rob van Eem namens SVL dicht bij een treffer; het schot ging maar net naast. DTS Ede schroefde het tempo op en er vielen gaten in het SVL blok. En dat leidde de eerste treffer in. In de 59e minuut was het Mohamed Laukili die werd vrijgespeeld en afrondde; 1-0. DTS Ede ging op jacht naar de beslissing, maar moest toezien dat ook SVL er enige malen gevaarlijk uit kwam. Toch besliste het in de 79e minuut de wedstrijd. Een kopbal van Joel van Wijk werd eerst nog gestuit, maar vanuit de rebound was het Jasper Verstraten die raak kopte; 2-0. Daarmee was de wedstrijd beslist. SVL probeerde het nog wel, maar kon uiteindelijk geen potten breken. 
   
  Daarmee pakt DTS Ede zonder tot groots voetbal te zijn gekomen de volle buit. De komende zaterdagen staan in het kader van het inhaalprogramma en komt DTS Ede derhalve niet in actie. Wel zal het op 13 februari midweeks voor de beker in eigen huis Excelsior \'31 treffen. Tegen de ploeg van oud DTS Ede Coach Peter Wesselink hopen de Edenaren zich dan te kunnen plaasten voor de achtste finales. Op 24 februari hervat DTS Ede de competitie met een uitwedstrijd tegen GRC \'14.
   
  DTS Ede - SVL (2-0 (0-0)
  Doelpunten: 59. Mohamed Laukili 1-0, 79. Jasper Verstraten 2-0
  Gele kaarten: Rob van Eem, Martijn Verkerk, Willem Baaij, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten
   
  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Joel van Wijk, Jordy van Dalen (46. Christoph Willemsen), Gudo van Dronkelaar, Jasper Verstraten (90. Michel Hol), Haikaz Vervaart, Jesse Buikema, Anouar Tmim, Mohamed Laukili (79. Jeroen Cramer), Jamal Ouassif.
   
  SVL:
  Geert-Willem Merkens, Roben Schenk, Rik van Leeuwen, Bastin Hofman, Danny Kuijer, Walter Cremers (46. Alex van Eem), Selcuk Albayrak, Rob van Eem, Mitchel de Vaal (90. Kevin van Leeuwen), Robin Janssen (70. Martijn Verkerk), Willem Baaij. 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com