• Verslag WSV - DTSEDE

  Ahmed Lak matchwinner DTS Ede

  DTS Ede heeft vanavond het uitduel in Apeldoorn tegen WSV met 1-2 gewonnen. De Edenaren kwamen na 22 minuten op voorsprong en heersten in de eerste helft. Na de thee ondervonden de Edenaren wat meer tegenstand en moest het de gelijkmaker incasseren. Een kwartier voor het einde wist Ahmed Lak met een schot vanaf de linkerflank de wedstrijd te beslissen.

  Verslag: René Willemsen

  Foto 's: Henri Zegers

  Ook dit weekend moest DTS Ede een uitwedstrijd spelen met een aanvang in de avond. Ditmaal in Apeldoorn tegen omnivereniging WSV. De thuisploeg is terug te vinden in de middenmoot en ging vorige week nog flink kopje onder tegen stadsgenoot CSV. Onder toezicht van de voormalige Apeldoornse tandem in Blauw wit - Bram Holtman en Jasper Verstraten - werd er om 18.00 uur afgetrapt.

  DTS Ede startte heel behoorlijk. Al in de vierde minuut was het Nehkomi Veldt, die vanuit de zestien meter kon uithalen. Deze poging ging net over. Niet veel later was het wederom Nehkomi Veldt, die in vrije positie binnen de zestien meter kon uithalen. Ditmaal ging deze poging naast. DTS Ede kreeg de wedstrijd in handen en de openingstreffer was dan ook verdiend. Deze viel in de 22e minuut toen Haikaz Vervaart vanuit de scrimmage, in twee pogingen, de bal binnen werkte; 0-1. DTS Ede heerste en wist nog enige malen dreigend door te komen. Maar echte grote kansen werden niet afgedwongen. De thuisvereniging wist helemaal niets te creëren.

  Na de rust ging DTS Ede aanvankelijk verder, waar het mee bezig was. In de 49e minuut had het de score moeten verdubbelen. Een goede voorzet van Thom Stunnenberg vanaf links werd binnengewerkt door Frank Boers, maar doelman Largo Karrenbelt wist deze nog miraculeus over het eigen doel heen te werken. En heel langzaam groeide het vertrouwen bij de ploeg uit Apeldoorn. Het ging meer offensief spelen en wist enige malen gevaarlijk aan te zetten. Aanvankelijk gaf de Edese verdediging geen krimp, maar in de 64e minuut kwam WSV toch langszij. Mattijs Gijse wist twee middenvelders van zich af te schudden en Paul Diesel een niet te missen kans te bieden; 1-1. Een kwartier voor het einde was het Ahmed Lak, die over de linkerflank opstoomde en met zijn afstandsschot de WSV goalie verraste; 1-2. Even later wist Haikaz Vervaart bijna zijn productie van de dag te verdubbelen, maar in kansrijke positie zag hij zijn schot over gaan. Er volgde nog een spannend einde met drie hoekschoppen voor de thuisvereniging, waarbij doelman Robin Franken nog redding moest brengen. Na vijf minuten extra tijd floot de vandaag uitstekend leidende referee de wedstrijd af.

  Komend weekend speelt DTS Ede een bekerwedstrijd. Het weekend daaropvolgend is de competitie kraker in eigen huis tegen CSV Apeldoorn.

  WSV - DTS Ede 1-2 (0-1)

  Doelpunten: 22. Haikaz Vervaart 0-1, 64. Paul Diesel 1-1, 75. 1-2 Ahmed Lak

  Gele kaarten: geen

  WSV:

  Largo Karrenbelt, Mark Tuijtel, David Spoelstra, Jorrel Herboldt, Paul Diesel, Mattijs Gijse, Damian Schipper, Mitchel Telnekes, Dani Schaufeli, Mike Allen de Beer, Kevin van Kooij

  DTS Ede:

  Robin Franken, Ko Snel (68. Manell Matulessy), Joël van Wijk, Chiel Willems, Ahmed Lak, Hidde Eshuis, Jesse Buikema, Haikaz Vervaart, Youssef el Hammouchi, Nehkomi Veldt (46. Thom Stunnenberg), Frank Boers (68. Shapoul Ali)