• Verslag Woezik - DTSDE

  DTS Ede opent nieuwe jaar met competitiezege tegen Woezik

  DTS Ede heeft vanavond het uitduel in Wijchen tegen Woezik met 2-4 winnend afgesloten. Na een prima start, waarin het al na 15 minuten op een 0-2 voorsprong kwam, volgde een lastige fase. Na de thee voetbalden de Edenaren relatief eenvoudig naar de eindzege. Doelpuntenmakers aan Edese zijde waren Youssef el Hammouchi, Frank Boers, Ko Snel en Shapoul Ali.

  Verslag: René Willemsen

  Foto 's: Albert Willemsen

  Een week later dan gepland vervolgde DTS Ede dan ook vanavond de competitie. De kraker tegen CSV Apeldoorn werd vorige week helaas afgelast. In Wijchen volgde er weer een avondwedstrijd tegen een ploeg, waarin het nog nooit eerder tegen was uitgekomen. Waar DTS Ede in de bovenste regionen verkeert, daar verkeert Woezik in onderste regionen van de eerste klasse. Maar een overwinning is in deze klasse nooit een vanzelfsprekendheid.

  DTS Ede startte zeer voortvarend. Vanaf de aftrap kwam het goed in haar vertrouwde spel en wist de thuisploeg onder druk te zetten. Na ruim 9 minuten was het ook meteen raak. Een variant bij de corner tussen Nehkomi Veldt en Youssef el Hammouchi, werd door laatstgenoemde met een fraaie krul in de rechterbovenhoek afgerond; 0-1. Niet veel later was er de prima steekpass vanuit het middenveld, dat Frank Boers vrij zette voor de Woezik goalie. De rappe aanvaller rondde fraai af; 0-2. Er volgden enige onderbrekingen door blessurebehandelingen en de thuisploeg maakte daar gebruik van om een en ander om te zetten. Het leidde een fase in waarin DTS Ede maar moeilijk aan het voetballen kwam. Te veel kwam het in de duels en werd balverlies geleden. In een van die momenten leidde dat een vrije trap in voor de thuisploeg. Deze vrije trap sloeg als een raket binnen; 1-2. In de slotfase waren er hier en daar wat onvriendelijkheden en de scheidsrechter had er zijn handen vol aan om de wedstrijd in goede banen te leiden.

  De rust had de blauwwitten zichtbaar goed gedaan. Net als in het eerste gedeelte van de eerste helft combineerde het makkelijk en wist het enige malen goed gebruik te maken van de ruimtes die geboden werden. In de 58e minuut was het bijna weer raak na een kort genomen corner, de inzet van Youssef el Hammouchi werd ditmaal echter nog net weggetikt. Het bleek echter uitstel van executie. De daaropvolgende corner werd binnengewerkt door de vandaag offensieve verdediger Ko Snel; 1-3. Er volgden kansen op meer. Zo waren zowel Stijn Homburg als Huib Siefkes ongelukkig dat hun inzet in kansrijke posities nog net van richting werd veranderd. Ook werden drie doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. In de 78e minuut was het echter Shapoul Ali, die de Edenaren op 1-4 schoot. Een prima actie op de rechterflank van Youssef el Hammouchi, werd door hem uitermate koel binnen geschoten. Terwijl iedereen de 1-5 verwachtte, was het juist de thuisploeg,die nog wat terug deed. Vanuit de scrimmage werd in de 84e minuut de eindstand bepaald op 2-4.  

  Prima zege en een leuke wedstrijd. De zege brengt de Edenaren terug op de derde plaats in de rangschikking. Komend weekend speelt DTS Ede wederom een avondwedstrijd. Ditmaal heet de tegenstander WSV uit Apeldoorn.

  Woezik - DTS Ede 2-4 (1-2)

  Doelpunten: 10. Youssef el Hammouchi 0-1, 15. Frank Boers 0-2, 32. 1-2, 58. Ko Snel 1-3, 79. Shapoul Ali 1-4, 85 2-4

  Gele kaarten: Marco Kilkens, Chiel Willems, Frank Boers, Bart Schiks 

  Woezik:

  Robert Zaalman, Eef Rutten, Marco Kilkens, Lorenzo Rieken, Bas Elemans, Arda Aslan, Luc Verhoeven, Danny Vos, Bart Schiks, Rick van der Maazen, Dennis Arts 

  DTS Ede:

  Robin Franken, Ko Snel, Joël van Wijk, Chiel Willems, Ahmed Lak, Hidde Eshuis, Jesse Buikema, Stijn Homburg (82. Haikaz Vervaart), Youssef el Hammouchi, Frank  Boers (75. Shapoul Ali), Nehkomi Veldt (70. Huib Siefkes)