• Verslag VIOD Doetinchem - DTS EDE (beker)

  DTS Ede bekert verder na matig duel

  DTS Ede is vanavond ook de derde ronde van de knock-outfase doorgekomen. In Doetinchem werd de trotse koploper van de derde klasse zondag VIOD met 1-2 verslagen. Namens de Edenaren waren Thom Stunnenberg en Huib Siefkes trefzeker. Daarmee plaatst DTS Ede zich voor de volgende ronde.

  Verslag: René Willemsen

  Foto 's: Henry Zegers

  DTS Ede trof vandaag wederom VIOD in het bekertoernooi. Aan het vorige duel bewaren de Inschotenbewoners geen goede herinneringen, daar het destijds werd uitgeschakeld. Onder het mom een gewaarschuwd mens telt voor twee werd er vanavond in Doetinchem afgetrapt. De Edenaren gingen voortvarend van start, want na 18 minuten spelen kwam het al op voorsprong. Met een aanval over drie schijven, over de linkerflank van het veld, werd Thom Stunnenberg in stelling gebracht, die de bal beheerst langs de keeper in de verre hoek binnen schiet; 0-1. In de 36e minuut is er een mogelijkheid voor de thuisploeg, die vanuit een vrije trap bij de tweede paal net naast koppen. Niet veel later krijgen de blauwwitten de kans om de score te verdubbelen. Slordig balverlies van de thuisploeg op het middenveld biedt Thom Stunnenberg de gelegenheid om Bilal Tmim één op één voor de keeper te zetten. De snelle aanvaller stuit echter op de doelman. Op slag van rust weer een dot van een kans voor de blauw witten. Een misser van de rechtsachter van VIOD brengt Thom Stunnenberg ineens vrij voor de doelman. Ook ditmaal is de goalie van VIOD de winnaar van het duel.

  Na de thee zet de thuisploeg nog wel even aan, maar weet niet echt door te drukken. Er is weliswaar een mogelijkheid, maar het schot verdwijnt naast het doel van Robin Franken. Na de twee Edese wissels in de rust volgt al snel een derde. Youssef el Hammouchi valt namelijk uit met een blessure. In de 50e minuut is het Huib Siefkes, die de score verdubbelt. Bilal Tmim passeert zijn directe tegenstander en haalt de achterlijn van waar hij de bal terug legt op de vrijstaande Huib Siefkes; 0-2. De wedstrijd lijkt in de tas, maar er lijkt steeds minder te lukken bij de Edenaren. Slordig balverlies leidt dan ook even later de tegentreffer in. Het is Mats van Engen, die de bal in de verre hoek schiet; 1-2. De thuisploeg lijkt ineens het vertrouwen in een goed resultaat terug te krijgen en gaat er nog eens vol voor. Enige flinke overtredingen volgen, die te vaak onbestraft blijven bij de leidsman van deze dag. VIOD gaat de lange bal spelen en het wordt nog even lastig in de slotfase. Al krijgen de Edenaren ook nog een kansje in de persoon van Frank Boers. Er wordt echter niet meer gescoord en de volgende ronde is een feit.

  Daarmee bereikt DTS Ede de laatste 16 van het bekertoernooi en komt het steeds dichter bij een toetje aan het einde van dit seizoen. Komend weekend is er geen competitieprogramma. De zaterdag daaropvolgend hervat DTS Ede de competitie met een thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn.

  VIOD - DTS Ede 1-2 (0-1)

  Doelpunten: 18. Thom Stunnenberg 0-1, 50. Huib Siefkes 0-2, 57. Mats van Engen 1-2

  VIOD Doetinchem:

  Willem Thijssen, Marijn Derks, Len Derks, Hidde van Dijk, Lukas de Graaf, Daan Prakke, Bohdy van Hal, Jorn Eijkelkamp, Thom Theunissen, Damian Weber, Jur Kramers

  DTS Ede:

  Robin Franken, Chiel Willems, Ko Snel, Hidde Eshuis (46. Huib Siefkes), Ahmed Lak, Manell Matulessy (46. Shapoul Ali), Haikaz Vervaart, Youssef el Hammouchi (48. Maarten van Steenbeek), Stijn Homburg, Bilal Tmim (80. Frank Boers), Thom Stunnenberg (68. Joël van Wijk)