• Verslag SDC Putten - DTS Ede

  Overwinning DTS Ede tegen koploper

  De selectie van DTS Ede heeft vanmiddag een duidelijk antwoord gegeven op het teleurstellende resultaat van vorig weekend in het bekertoernooi. In en tegen Putten werd er een afgetekende 1-4 overwinning behaald. Al in het eerste deel van de wedstrijd was het de bovenliggende ploeg en werd terecht een voorsprong verkregen. Die werd na de rust uiterst professioneel uitgebreid. Namens de Edenaren wisten Nehkomi Veldt (2x), Thom Stunnenberg en Bilal Tmim te scoren. Ook dit duel werden de Edenaren geplaagd door blessureleed. Roy Talsma en Captain Joël van Wijk moesten voortijdig het veld verlaten.

  Verslag: René Willemsen

  Foto 's: Albert Willemsen

  Vanmiddag moest DTS Ede afreizen naar Putten om de strijd aan te gaan tegen koploper SDC Putten. Een lastige opdracht gezien de resultaten van de laatste weken van de Edenaren. SDCP heeft inmiddels beslag gelegd op de eerste periode en voert de lijst aan met zes punten meer dan de Edenaren voorafgaand aan dit duel. Al had het daar wel een wedstrijd meer voor nodig. Het heenduel op Inschoten werd destijds een prooi voor DTS Ede met een 3-1 zege.

  De wedstrijd was lang in balans in het eerste bedrijf, al waren de kansen voor de Edenaren. In de 12e minuut was er het eerste wapenfeit met een vlammende uithaal van Roy Talsma vanuit de tweede lijn, die over ging. Slechts twee minuten later werd Frank Boers vrijgespeeld binnen de zestien meter en zag hij zijn uithaal gestuit worden door de keeper. Weer een paar minuten later was het Frank Boers, die de bal terug legt op de inkomende Thom Stunnenberg. Deze kwam echter hard in aanraking met de uitkomende keeper. Waar het alle schijn van een penalty had, wilde de referee er niets van weten. SDC Putten zette wel enige malen aan, maar de Edese verdediging stond vandaag als een huis. In de 29e minuut wordt Thom Stunnenberg gelanceerd, maar schiet hij van dichtbij op de keeper. Niet veel later moet Roy Talsma het veld geblesseerd verlaten. De voor hem ingevallen Nehkomi Veldt weet niet veel later rand zestien een halve inzet af te leveren, die gelukkig uit komt bij de geheel vrijstaande Thom Stunnenberg. Ook deze kans gaat over. Toch hangt een Edes doelpunt in de lucht. En laat dat dan ook niet veel later plaats hebben. In de 41e minuut kapt en draait Nehkomi Veldt zich vrij en draait de bal in de rechterhoek binnen; 0-1. Slechts een paar minuten later zet een diepe bal van Chiel Willems Thom Stunnenberg vrij en die weet deze buitenkans wel af te ronden; 0-2. Niet veel later is het SDCP, die vlak voor de rust wat terug doet. Een voorzet vanaf links wordt door Saber Charif binnengewerkt; 1-2.

  Na de thee volgt een fase waarin de thuisploeg op jacht gaat naar de gelijkmaker en DTS Ede onder druk zet. Veel levert dat niet op, maar in de 51e minuut gaat een bal gevaarlijk voorlangs het doel van doelman Robin Franken. Er volgen enkele wissels aan Edese zijde. Waaronder Captain Joël van Wijk, die ook geblesseerd uitvalt. En Bilal Tmim, die amper een minuut op het veld staat, weet op goed aangeven van Nehkomi Veldt de 1-3 fraai binnen te schieten. DTS Ede overheerst het spel weer net als in het eerste bedrijf en is voetballend de betere ploeg. Het krijgt ook veel ruimte om te voetballen. En als het de Puttense defensie onder druk zet, verovert het vaak de tweede bal. Zo ook in de 69e minuut toen Nehkomi Veldt de bal veroverd vanuit de Puttense opbouw en wederom met een mooie kap en draaibeweging zich vrijspeelt en binnen schiet; 1-4. Daarmee is de wedstrijd gespeeld. SDC Putten weet niets meer dan een paar afzwaaiers te produceren. Nog eenmaal is het gevaarlijk dichtbij, maar de overtuiging is er niet meer bij de koploper.

  Daarmee behaalt DTS Ede een verdiende overwinning en behaalt het belangrijke punten. Komend weekend ontvangt het in eigen huis de Bataven.

  SDC Putten - DTS Ede 1-4 (1-2)

  Doelpunten: 41. Nehkomi Veldt 0-1, 43. Thom Stunnenberg 0-2, 44. Saber Charif 1-2, 65. Bilal Tmim 1-3, 69. Nehkomi Veldt 1-4

  Gele kaarten: Ko Snel

  SDC Putten:

  Thodorie Velanas, Mark Bouwman, Rob Buter, Vincent ter Burg, Saber Charif, Ryannique Inge, Ramon van de Koot, Roelf Oosterhoff, Ricky Hansen, Rick van den Brink, Quinten Jony

  DTS Ede:

  Robin Franken, Chiel Willems, Joël van Wijk (63. Huib Siefkes), Ko Snel, Hidde Eshuis, Maarten van Steenbeek (54. Manell Matulesy), Haikaz Vervaart, Stijn Homburg (54. Youssef el Hammouchi), Roy Talsma (34. Nehkomi Veldt), Frank Boers (63. Bilal Tmim), Thom Stunnenberg