• Verslag DUNO Doorwerth - DTS Ede

  Scheidsrechterlijke dwaling beslist duel in Doorwerth voortijdig

  DTS Ede heeft vanmiddag het uitduel in Doorwerth tegen DUNO met 3-0 verloren. Na een matig begin kwam het verdiend op achterstand. De uiterst warrig leidinggevende referee besliste daarna het duel in de voorlaatste minuut van de eerste helft. Een tweede helft werd uiteraard gespeeld, maar een wedstrijd zou het nooit meer worden.

  Verslag: René Willemsen

  Foto 's: Albert Willemsen

  Vandaag hervatte DTS Ede de competitie met een uitduel in Doorwerth. Nog steeds gebukt onder een overvolle ziekenboeg werd er hier en daar wat geschoven in de basiself. DUNO nog altijd niet veilig, wil zich zo snel mogelijk veilig spelen. DTS Ede heeft nog een kans op nacompetitie. Het heenduel werd destijds relatief eenvoudig door de Edenaren gewonnen met 4-1.

  Het duel opent levendig. Met name de thuisploeg roert zich in de beginfase. Na acht minuten is er de mogelijkheid voor de thuisploeg, maar het schot vanuit de tweede linie gaat net over. Het is een aanloop naar een fase waarin DUNO meerdere hoekschoppen krijgt te nemen, zonder daar overigens gevaarlijk bij te worden. De Edenaren vinden elkaar moeizaam en kunnen de bal maar niet in de ploeg houden. Alle mutaties hebben zichtbaar gevolgen. Het overwicht van DUNO wordt alsmaar groter. In de 30e minuut weet doelman Robbin Franken met een handje onder de lat redding te brengen op een gevaarlijke inzet. Niet veel later is het wel raak. Notabene vanuit een corner voor DTS Ede weet de thuisploeg razendsnel om te schakelen en met drie man voor het Edese goal te verschijnen. Benjamin Mario geeft het laatste beslissende zetje; 1-0. In de slotminuut weet de vandaag warrig leidende referee eigenhandig het duel voortijdig te beslissen. Jesse Buikema vangt een aanvaller op in een overvol eigen zestien meter gebied en krijgt een penalty tegen en direct rood. Dat laatste is een uiterst discutabele beslissing, die door DTS Ede wordt aangevochten, maar tevergeefs. Ook de thuisploeg kijkt raar op bij dit besluit.

  De tweede helft had net zo goed schriftelijk kunnen worden afgedaan. Sprake van een wedstrijd is er niet meer. DTS Ede probeert het nog wel, maar komt niet verder dan een paar speldenprikken. De thuisploeg vind het ook wel best. In het slot krijgt de thuisploeg nog een penalty te nemen en daarmee wordt de einduitslag bepaald op 3-0. 

  Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis Woezik. Let op: aanvang 18.00 uur.

  DUNO Doorwerth - DTS Ede 3-0 (2-0)

  Doelpunten: 36. Benjamin Mario 1-0, 45. Kane Keizer 2-0 (pen.), 83. Benjamin Mario (pen.) 3-0

  Gele kaarten: Haikaz Vervaart

  Rode kaarten: Jesse Buikema

  DUNO Doorwerth:

  Koen Cornelissen, Lars Hekkers, Marco Kooijmans, Isaac Quaye, Cem Aydogan, Clarence Hasselbaink, Kane Keizer, Benjamin Mario, Jarvin de Haan, Niels Willems, Jardell Kruidbos

  DTS Ede:

  Robin Franken, Geert de Jong (85. Matthijs de Groot), Jesse Buikema, Chiel Willems, Manell Matulessy, Haikaz Vervaart, Stijn Homburg, Nehkomi Veldt, Bilal Tmim, Thom Stunnenberg (62. Frank Boers), Roy Talsma (46. Maarten van Steenbeek)