• Verslag DTSEDE - CSV Apeldoorn

  Topper in de eerste klasse G eindigt onbeslist

  DTS Ede heeft vandaag de punten gedeeld met CSV Apeldoorn op het eigen Sportpark Inschoten. De topper in de 1e klasse G eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na in de eerste helft op achterstand te zijn gekomen, kwamen de Edenaren in de tweede helft langszij door een doelpunt van Shapoul Ali. Daardoor blijven beide kemphanen op gelijke hoogte en wint SDC Putten de eerste periodetitel.

  Verslag: René Willemsen

  Foto 's: Henry Zegers, Aart & Harold de Zeeuw

  Vandaag stond het eerder dit voorjaar nog afgelaste duel tegen CSV Apeldoorn op het programma. Beide ploegen zijn de laatste jaren veelvuldig tegen elkaar uitgekomen en doen daarin weinig voor elkaar onder. Zo ook deze competitie. Voor aanvang van deze wedstrijd hadden beide clubs evenveel punten bijelkaar weten te voetballen en delen zij daarmee de tweede plaats. Een heuse topper dus, waarin voor CSV Apeldoorn de belangen nog wat groter waren vandaag dan voor de Edenaren. Bij winst in Ede wordt de eerste periode gewonnen. Bij elk ander resultaat gaat die eer naar SDC Putten.

  Al in de eerste minuut wurmt Thom Stunnenberg zich vrij binnen de zestien meter en is er de eerste grote kans. Zijn inzet gaat echter naast. De wedstrijd is al gauw in balans. CSV Apeldoorn heeft wat afstandschoten, die voor geen gevaar zorgen. In de 22e minuut werkt een CSV Apeldoorn verdediger de bal bijna in eigen doel bij het uitverdedigen van een corner. De daaropvolgende corner van Hidde Eshuis vliegt er bijna ineens in, maar doelman Damian Stiemer weet er op het laatst nog een handje tegen aan te brengen. In de 35e minuut een grote kans voor de gasten vanuit de counter. Kelly Joao schiet in kansrijke positie tegen Stijn Homburg, die daar een vrijwel zeker doelpunt mee voorkomt. In de 43e minuut wordt ongelukkig balverlies geleden op het middenveld en weet CSV Apeldoorn er razendsnel uit te komen. Het is uiteindelijk Cem Köse, die de kans tot een doelpunt promoveert; 0-1. 

  Na de thee neemt DTS Ede het initiatief en weet het de Apeldoornse ploeg terug te drukken. In de 48e minuut wordt Frank Boers bediend vanaf de rechterflank door Ko Snel,maar wacht te lang met afdrukken. In de 65e minuut ontfutselt Roy Talsma de bal, bij de opbouw van de Apeldoorners, maar weet hij niet te profiteren. DTS Ede zet weliswaar aan, maar CSV Apeldoorn temporiseert de wedstrijd en loert op een fout van de Edenaren. In de 68e minuut wordt Ahmed Lak tegen de grond gewerkt binnen de zestien meter, maar de referee wil van geen strafschop weten. Het begint er op te lijken dat DTS Ede het gaatje niet gaat vinden. De Apeldoornse verdediging is overal. In de 85e minuut komen de Edenaren dan toch op gelijke hoogte. Het begint met een vrije trap van Youssef el Hammouchi, die uiteindelijk door Joël van Wijk wordt met het hoofd wordt verlengd en door, de zojuist net ingevallen, Shapoul Ali in twee pogingen wordt binnengewerkt; 1-1. Niet veel later had Shapoul Ali de tweede op zijn voet, maar de CSV goalie weet redding te brengen. In de blessuretijd wordt nog een inzet vanaf de eigen doellijn uitverdedigd door DTS Ede. 

  Daarmee krijgt de wedstrijd ook de uitslag die het verdiend en is koploper SDC Putten de grote winnaar van het weekend. Niet alleen lopen zij twee punten uit op zowel DTS Ede als CSV Apeldoorn, ook weet het de periodetitel te bemachtigen en dat zonder zelf te spelen. Komend weekend speelt DTS Ede wederom een thuiswedstrijd. Het ontvangt dan Voorwaarts Twello.

  DTS Ede - CSV Apeldoorn 1-1 (0-1)

  Doelpunten: 43. Cem Köse 0-1, 85. Shapoul Ali 1-1

  Gele kaarten: geen

  DTS Ede:

  Robin Franken, Ko Snel, Joël van Wijk, Chiel Willems, Ahmed Lak, Hidde Eshuis, Jesse Buikema (80. Shapoul Ali), Stijn Homburg (56. Nehkomi Veldt) (87. Haikaz Vervaart), Youssef el Hammouchi, Frank Boers (56. Roy Talsma), Thom Stunnenberg (56. Huib Siefkes)

  CSV Apeldoorn:

  Damian Stiemer, Ruben Katerberg, Jeremy Jonker (84. Sem Oerlemans), Yorik Meijer, Ilias Yadir, Kelly Joao, Bruno van de Dungen, Laurence van den Enk (68. Nigel Michels), Pieter van der Straten (87. Cedric Bultman), Jelle Macaré, Cem Köse (68. Medi Bouhekan)