• Verslag DTS Ede - Woezik

  Vico Brouwer debuteert in DTS Ede heren 1

  Afgelopen zaterdagavond heeft het 17-jarig talent Vico Brouwer in het duel DTS Ede - Woezik zijn officiële debuut gemaakt in DTS Ede heren 1. Per abuis was in het wedstrijdverslag Jelle de Jong opgenomen als debutant, maar hij debuteerde reeds in het duel tegen Bennekom. Vico bij deze alsnog gefeliciteerd met deze mijlpaal!

  Seizoen DTS Ede eindigt in mineur

  DTS Ede heeft vanavond ook haar voorlaatste duel van het seizoen verloren. In eigen huis ging het met 2-3 onderuit tegen laagvlieger Woezik. Namens de Edenaren wisten Thom Stunnenberg en Shapoul Ali te scoren. Jelle de Jong maakte in dit duel zijn officiële debuut in DTS Ede heren 1. Na afloop werd voor eigen publiek afscheid genomen van de vertrekkende spelers, waaronder "Man of the Match" Haikaz Vervaart. Na meer dan 200 duels en 13 seizoenen in het eerste, zal hij komend seizoen DTS Ede 6 gaan versterken. Onder luid gejuich van zijn toekomstige ploegmaten, die zich vandaag tot kampioen lieten kronen, waarvoor hulde, nam hij de bloemen van voorzitter Jeroen Been in ontvangst.

  Verslag: René Willemsen

  Foto 's: Albert Willemsen

  Vandaag ontving DTS Ede in eigen huis Woezik. Een ploeg die nog volop strijdt voor handhaving in de eerste klasse. Het verhaal van DTS Ede is bekend. Bij gunstige resultaten is een plekje voor de nacompetitie nog binnen bereik, al ontbreken de laatste tijd veel spelers wegens blessures. En dat is terug te zien in de recente resultaten. Het heenduel werd destijds door de Edenaren met 2-4 gewonnen.

  DTS Ede startte nog behoorlijk en kwam in de beginfase enige malen gevaarlijk door over links via Nehkomi Veldt. Echter, bij de eerste aanval van Woezik was het gelijk raak. Een snelle uitbraak werd door Luc Verhoeven tot doelpunt gepromoveerd; 0-1. DTS Ede deed iets terug in de 20e minuut in de persoon van Roy Talsma, die zijn afstandsschot zag over gaan. DTS Ede zette nog eens aan, maar het duurde tot de 41e minuut alvorens de terechte gelijkmaker viel. Het was Thom Stunnenberg, die een voorzet vanaf de linkerflank binnen werkte; 1-1. Er volgden nog enige mogelijkheden, maar de score bleef onveranderd. 

  Na de thee gaven de Edenaren het volledig weg. De ploeg kent inderdaad veel wisselingen door blessures, maar was nog maar een schim van de eerste seizoenshelft. Veel afstanden tussen de linies, veel misverstanden over en weer en veel slordigheden. Woezik maakte hier goed gebruik van en sloeg in korte tijd toe. In de 52e minuut was het Luc Verhoeven, die het middenveld wist over te steken en raak schoot; 1-2. Slechts 7 minuten later was het Bas Elemans die toesloeg; 1-3. DTS Ede probeerde het wel, maar kwam niet verder dan schoten vanuit de tweede linie. In korte tijd testen Bilal Tmim, Stijn Homburg en Roy Talsma, de ingevallen doelman Mees Peters en tot driemaal toe hield hij zijn doel schoon. In de 74e minuut volgden drie wissels van Edese zijde en dit sorteerde wat effect. DTS Ede zette druk en was gevaarlijk met een schot van Haikaz Vervaart, net naast en een schot van Nehkomi Veldt op de paal. Niet veel later werd Nehkomi Veldt onderuit gehaald binnen de zestien meter. De ingevallen Shapoul Ali maakte geen fout vanaf 11 meter; 2-3. De resterende tijd was echter te kort om nog op gelijke hoogte te komen. 

  Met dit resultaat rest DTS Ede niets meer dan nog een duel. En dat is uitgerekend tegen het vandaag kampioen geworden CSV Apeldoorn. En dat is zuur, wie de eerste helft van dit seizoen DTS Ede heeft gevolgd.  

  Na de wedstrijd werden de vertrekkende spelers voor het thuispubliek uitgezwaaid. Wij wensen hen veel succes toe bij hun nieuwe uitdagingen.  

  DTS Ede - Woezik 2-3 (1-1)

  Doelpunten: 6. Luc Verhoeven 0-1, 40. Thom Stunnenberg 1-1, 52. Luc Verhoeven 1-2, 59. Bas Elemans 1-3, 86. Shapoul Ali (pen.) 2-3

  Gele kaarten: Luuk Rossen, Danny Vos 

  DTS Ede:

  Robin Franken, Maarten van Steenbeek, Chiel Willems, Haikaz Vervaart, Manell Matulessy, Stijn Homburg (74. Jelle de Jong), Geert de Jong, Bilal Tmim, Nehkomi Veldt, Thom Stunnenberg (74. Shapoul Ali), Roy Talsma (74. Frank Boers) 

  Woezik:

  Kevin Rokers, Eef Rutten, Luuk Rossen, Lorenzo Rieken, Bas Elemans, Bob Rossen, Aidan Oubrie, Luc Verhoeven, Danny Vos, Bart Schiks, Rik van der Maazen