• Verslag DTS EDE - SDCP

  DTS Ede slaat toe in tweede helft

  DTS Ede heeft vandaag het thuisduel met SDC Putten met 3-1 gewonnen. Na een moeizame eerste helft, waarin het ook op achterstand kwam, herpakten de Edenaren zich in het tweede bedrijf. Doelpuntenmakers namens de blauwwitten waren vandaag Frank Boers, Ahmed Lak en Nehkomi Veldt.

  Verslag: René Willemsen

  Foto 's: Albert Willemsen

  Vandaag was het aan de Edenaren om te laten zien dat de nederlaag van vorig weekend een incident was. Het ontving in eigen huis SDC uit Putten. De gasten hadden voorafgaand aan dit duel evenveel punten als DTS Ede, al had het hier wel een duel meer voor nodig.

  Afgelopen weekend hadden de gasten in eigen huis CSV Apeldoorn verslagen en leed DTS Ede haar eerste competitienederlaag in Huissen.

  Al vlot na de aftrap liet DTS Ede de unieke kans liggen om snel op voorsprong te komen. Het was in de 3e minuut Thom Stunnenberg, die alleen voor de keeper werd gezet en zowel zijn eerste inzet als de rebound gestuit zag worden. 

  De gasten waren succesvoller met hun eerste grote kans. In de 20e minuut werd een voorzet vanaf rechts op waarde geschat door de geheel vrijstaande, Jesse Schuin, die de score opende; 0-1.

  De fase die daarna volgde was er merendeels balbezit voor SDC Putten en moest DTS Ede in de achtervolging. In de 29e minuut hield doelman Robin Franken zijn ploeg in de wedstrijd.

  Een levensgrote kans voor SDC Putten werd verijdeld. DTS Ede kreeg hier en daar ook nog wat mogelijkheden, maar het was karig wat de voorhoede in de eerste helft liet zien.

  Bilal Tmim werd nog wel vrijgezet voor de keeper, maar zijn inzet was te slap. Ahmed Lak was nog dichtbij met een schot wat rakelings voorlangs ging. Al met al was het veel te mager wat de Edenaren deze eerste helft op de mat legden. De gasten bleven dan ook eenvoudig overeind. 

  Ook na de thee werd het aanwezige publiek niet vermaakt. De tweede bal was vaak de prooi van de tegenstander op het middenveld en aanvallend werd er vrijwel niets gecreëerd.

  De dubbele wissel aan Edese zijde herstelde dit spelbeeld. SDC Putten had moeite met de snelheid van aanvaller Frank Boers en DTS Ede voetbalde zich onder de druk uit.

  In de 67e minuut was er een mooie aanval, waarbij Thom Stunnenberg werd gelanceerd, die de bal goed aflegde op de inkomende Youssef el Hamouchi. Zijn harde inzet werd met een prachtige duik van de goalie gestuit.

  De Edese druk werd groter en resulteerde in de 70e minuut in de gelijkmaker. Deze treffer werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar even later volgde alsnog de beloning.

  In de 78e minuut zet Youssef el Hamouchi, "man of the match", Jesse Buikema vrij diep in de zestien meter, die vervolgens teruglegt op Frank Boers; 1-1. DTS Ede heeft beet en bijt door.

  In de 82e minuut ziet Nehkomi Veldt zijn prachtige schot via de onderkant van de lat terug het veld inkomen, maar daar is Ahmed Lak, die zowaar met een kopbal scoort; 2-1.

  DTS Ede blijft drukken en is in het slot ongelukkig als Ahmed Lak de kans op zijn tweede treffer laat liggen. Ook Nehkomi Veldt is dichtbij, maar ziet zijn inzet net naast gaan. Toch is het niet veel later in de slotminuut Nehkomi Veldt, die zich vrij kapt en draait en de bal het doel inschuift; 3-1.

  Daarmee hebben de Edenaren op karakter een lastig duel gewonnen. Komend weekend gaat DTS Ede op bezoek bij de Bataven. Aanvang 18.00 uur.

  DTS Ede - SDC Putten 3-1 (0-1)

  Doelpunten: 20. Jesse Schuin 0-1, 78. Frank Boers 1-1, 82. Ahmed Lak 2-1, 90+3 Nehkomi Veldt 3-1

  Gele kaarten: Vincent ter Burg, Stijn Homburg

  DTS Ede:

  Robin Franken, Chiel Willems, Ko Snel, Ahmed Lak, Hidde Eshuis, Manell Matulessy (74. Joël van Wijk), Jesse Buikema, Youssef el Hamouchi, Roy Talsma (59. Stijn Homburg), Bilal Tmim (59. Frank Boers), Thom Stunnenberg (74. Nehkomi Veldt)

  SDC Putten:

  Thodorie Velanas, Mark Bouwman (54. Rob Buter), Vincent ter Burg, Saber Charif, Lars Dekker, Noevel Kasmi, Ricky Hansen, Jesse Schuin, Rick van den Brink, Quinten Jony, Sabir Akachaou Achefay (66. Ryannique Inge)