• Verslag ASV Dronten - DTS Ede

  DTS Ede deelt wederom de punten

  DTS Ede is er vanmiddag wederom niet in geslaagd haar competitieduel te winnen. Na een matig eerste bedrijf wist het wederom een punt veilig te stellen in de slotfase van de wedstrijd. Frank Boers wist met een bekeken schot de Edenaren op gelijke hoogte te brengen. 

  Verslag: René Willemsen

  Foto 's: Albert Willemsen

  Vandaag moest DTS Ede afreizen naar ASV Dronten. De thuisploeg wist het heenduel in Ede destijds met 0-2 te winnen. Voorafgaand aan dit duel had ASV Dronten evenveel punten bijelkaar weten te spelen als DTS Ede. Al had het hiervoor wel een wedstrijd meer nodig. Zowel de thuisploeg als DTS Ede miste vandaag aardig wat basisspelers wegens opgelopen blessures. 

  De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Al was het de thuisploeg, die wat meer in balbezit was. Dit kwam mede door het inzakken van de blauwwitten. Het duurde dan ook relatief lang voordat er een mogelijkheid kwam. Dat was voor DTS Ede, dat een aardig opgezette aanval over meerdere schijven zag eindigen met een kopbal van Shapoul Ali, die net naast ging. Langzaamaan werd de thuisploeg gevaarlijker, maar had deze tot de 30e minuut nodig om echt gevaarlijk te worden. In kansrijke positie werd naast geschoten. Daarmee zijn de hoogtepunten van de eerste helft wel benoemd. En dat zegt eigenlijk genoeg.

  Aanvankelijk was het in de tweede helft veel van hetzelfde. DTS Ede creëerde vrijwel niets en ASV Dronten kwam enige malen dreigend door. In de 57e minuut komt DTS Ede goed weg als een grote kans van de thuisploeg op de paal beland. DTS Ede brengt dan drie wissels en die brengen wat meer offensief. DTS Ede breekt dan ook enige malen gevaarlijk uit. Toch is het de thuisploeg, die dan op voorsprong komt in de 81e minuut. De referee die vandaag heel veel door laat spelen kent nu wel een vrije trap toe. Dit resulteert in een geslaagde kopbal van Yordi Schols, 1-0. DTS Ede doet er nog een schepje bovenop en slaagt er nu ineens wel in om ASV Dronten onder druk te zetten. Niet veel later valt dan ook de terechte gelijkmaker. Eerst ziet Huib Siefkes nog zijn inzet van de lijn gekeerd worden, maar vanuit de rebound weet Frank Boers met een bekeken schot via de linker paal van het doel raak te schieten; 1-1. Veel tijd rest er niet, maar toch zet DTS Ede aan. Maar het blijkt te laat aan de wedstrijd te zijn begonnen. 

  Daarmee laat het wederom dure punten liggen en zal het nog vol aan de bak moeten om nog aanspraak te mogen maken op een plaatsje in de nacompetitie. Dit zal dan, om te beginnen, over twee weken moeten gebeuren in de Edese Derby op 3 mei thuis tegen Bennekom. 

  ASV Dronten - DTS Ede 1-1 (0-0)

  Doelpunten: 80. Yordi Schols 1-0, 86. Frank Boers 1-1

  Gele kaarten: Haikaz Vervaart

  ASV Dronten:

  Alex Bindenga, Kelson Raven, Niek Telgen, Laurens Brouwer, Rémon Kroes, Martijn Timmer, Yordi Schols, Pim Breukelman, Dylan van der Stoel, Maikel Bosch, Luc Breukelman

  DTS Ede:

  Robin Franken, Maarten van Steenbeek (61. Manell Matulessy), Ko Snel, Chiel Willems, Haikaz Vervaart, Stijn Homburg (83. Thom Stunnenberg), Youssef el Hammouchi, Nehkomi Veldt (61. Huib Siefkes), Roy Talsma (61. Frank Boers), Bilal Tmim, Shapoul Ali