• Verrassende nederlaag DTS Ede

  DTS Ede is vanmiddag tegen een 0-2 nederlaag opgelopen in het thuisduel tegen Achilles ´29. In een matige eerste helft verzuimde het door te drukken en wisten de gasten tijdens een zeldzame uitbraak de Edenaren pijn te doen. Na de rust richtten de Edenaren ondanks een ondertal zich op, maar wisten ze niet met scherp te schieten. Een uiterst ongelukkige handsbal zorgde voor de beslissing. De genomen penalty werd gekeerd door doelman Robin Franken, maar in de rebound binnen geschoten.
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto: Sylvia Neleman
   
  DTS Ede ontving vandaag in eigen huis Achilles '29 uit Groesbeek. De ooit zo trotse club is de laatste jaren flink afgedaald op de ladder van het amateurvoetbal en kent ook dit seizoen de nodige problemen. Voorafgaand aan dit duel hadden de Groesbekers slechts 8 punten bijelkaar weten te spelen en was daarmee terug te vinden op de laatste plaats. Het heenduel werd eerder dit seizoen met 1-4 gewonnen door de Edenaren.
   
  Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije werd er om 15.00 uur afgetrapt. DTS Ede moest ook vandaag aantreden zonder enige vaste waarden, maar startte redelijk. Al waren het de gasten die in de 5e minuut een uitgelezen mogelijkheid kregen vanuit de omschakeling. Doelman Robin Franken bracht redding met een fraaie duik. DTS Ede had optisch het overwicht, maar wist de voorwaartsen maar moeilijk te bereiken. Net toen het wat meer druk op de Groesbeekse defensie zette, kreeg het de tegentreffer om de oren. Het was Germain Trim die vanuit een snelle omschakeling ditmaal raak schoot; 0-1. Geen man overboord, want DTS Ede bleef de druk opvoeren. Zo waren er mogelijkheden voor Shapoul Ali (schot vanuit de draai nog net geblokt) en Frank Boers, die op snelheid een paar man passeerde vanaf links en net voorlangs schoot. Ondanks deze druk bleven de gasten relatief eenvoudig overeind.
   
  In het tweede bedrijf zat het allemaal niet mee voor de blauwwitten. Eerst moest Geert de Jong er vanaf met een tweede gele kaart. Ondanks het ondertal, ging het echter steeds beter spelen. In de 51e minuut had het pech dat een hard schot van Frank Boers op de paal belandde. Niet veel later nog meer onfortuin. Ahmed Lak werd van achteren aangeschoten op de elleboog en dat betekende een cadeautje voor de gasten. Doelman Robin Franken stuitte de penalty van Massimo Fonseca Hoogerwerf, maar in de rebound was het wel raak; 0-2. DTS Ede wisselde nog eens en ging vol op jacht naar de aansluitingstreffer. Daar was het ook enige malen dicht bij. Zo was er het schot van Haikaz Vervaart, wat net over de kruising ging, een schot op de lat van Huib Siefkes en enige voortreffelijke reddingen van doelman Yorrit Kanters. Zo ook in de 77e minuut toen hij een vrijwel zekere doelpunt, kopbal Christoph Willemsen vanuit de corner, wist te voorkomen. Het slot was rommelig met hier en daar nog wat onderbrekingen, maar gescoord werd er niet meer.
   
  Daarmee laat DTS Ede dure punten liggen en verlaat Achilles '29 de laatste plaats. Komend weekend is er geen speelronde, maar de week daaropvolgend gaat DTS Ede op bezoek naar Leerdam om daar tegen LRC het afgelaste duel van enige weken geleden in te halen.
   
  DTS Ede - Achilles ´29 0-2 (0-1)
  Doelpunten: 11. Germain Trim 0-1, 68. Thomas Verkuijlen (pen.) 0-2
  Gele kaarten: Germain Trim, Ahmed Lak, Roy Ploeg, Frank Boers, Jordy van Wijnhoven
  Rode kaarten: Geert de Jong (2x geel)
   
  DTS Ede:
  Robin Franken, Ahmed Lak, Geert de Jong, Ko Snel, Christoph Willemsen, Bram Holtman, Haikaz Vervaart (78. Roy Ploeg), Stijn Homburg, Etienne Baars (66. Jesse Buikema), Frank Boers, Shapoul Ali (66.Huib Siefkes)
   
  Achilles '29:
  Yorrit Kanters, Isaac Quaye, Marco Kooijmans, Joel Omari Tshibamba, Esmat Shanwary, Thomas Verkuijlen, Jamie Roeffen, Derek de Bruijn (59. Jordy van Wijnhoven), Massimo Fonseca Hoogerwerf, Ian Hussein Ngobi, Germain Trim (87. Wesley de Kort)