• Verliezen zonder geen enkele kans weg te geven aan tegenstander? Het gebeurde DTS Vrouwen 1
  Foto: Sandra van Dam
   
  Ondanks een zwaar door blessures gehavende selectie heeft DTS vandaag een zeer goede wedstrijd gespeeld voor de KNVB Beker tegen sv Saestum. DTS startte met Naomi Zuiderwijk en Willemijn van Heerdt in de basis en ving uit een goed gesloten verdediging Saestum op en gaven de aanvalsters geen duimbreedte ruimte. Toch kwam Saestum zeer gelukkig in de zesde minuut aan de leiding door een zeer discutabele en onterecht geven strafschop vanwege een aangeschoten handsbal waarbij de arm ook nog eens strak lang het lichaam zat (1-0). DTS liet zich met deze tegenvaller niet uit het veld slaan en zocht naar mate de eerste helft vorderde meer de diepte en aanval. Jill Pijnappels kreeg een uitgelezen mogelijkheid maar haar schot was te slap ingeschoten. Ook twee overtredingen binnen het strafschopgebied van Saestum zouden ook als penalty beoordeelt kunnen worden, maar de scheidsrechter van dienst zag ook dit helaas weer anders.
   
  Na rust wederom een fel DTS die Saestum terug drong in de verdediging en geen enkele kans weggaven. Zelf creëerde het prachtige kansen via o.a. Ilse van der Zanden en Sofie Houba maar zagen deze gepareerd worden door de keepster. Ook met invallers Dominique van Wensveen en de op de terugweg van een langdurige blessure zijnde Joelle de Bondt werd de druk groter. Echter hield Saestum stand en was hiermee na het laatste fluitsignaal de gelukkige winnaar zonder zelf maar 1 kans te creëren.
  Ook trainer Andrew Thomas zag terug op een wedstrijd met gemengde gevoelens; ,, Jammer dat we onszelf niet beloond hebben. De 2e helft was voor ons en hebben de mogelijkheden gehad om gelijk te komen. Wel veel strijd, geduld en beleving door iedereen voornamelijk in de 2e helft. De supporters hebben zich niet verveeld. Voor nu lekker winterstop vieren om alle geblesseerde meiden weer terug te verwachten en te knallen tijdens de 2e seizoenshelft.’’
   
  Nu volgt de winterstop en zal DTS hopelijk enkele geblesseerde speelsters weer zien terugkeren. Op 5 januari volgt er een trainingskamp in Portugal waar hard gewerkt zal worden om weer terug in de race te komen op het niveau van aan het begin van het seizoen met een uitstekende start van de competitie. 4 februari staat de eerst volgende competitiewedstrijd op het programma thuis tegen Be Quick’28.
   
  Opstelling DTS Ede:
  Maaike Gerrits (K), Naomi Zuiderwijk, Gera op den Kelder, Yvette Derks, Marlon van Pommeren (85'Suze Thung), Sofie Houba, Ilse van der Zanden, Chanel Zimmerman, Willemijn van Heerdt (60'Joelle de Bondt), Jill Pijnappels, Kelly Hollak (72' Dominique van Wensveen).
  Wissels: Dominique van Wensveen, Suze Thung en Joëlle de Bondt