• Van de voorzitter

  Van de voorzitter

  Een paar dagen geleden heb ik mij met een bericht van de voorzitter tot alle DTS leden en haar volgers gericht. Ik voel mij echter genoodzaakt dat heel kort daarna opnieuw te doen.

  De afgelopen dagen hebben laten zien dat heel veel mensen nog niet door hebben wat er echt aan de hand is. Natuurlijk volgt iedereen het nieuws en ziet dagelijks wat er in de wereld gebeurt met het Corona- virus, maar er naar handelen is blijkbaar iets anders en voor velen te veel gevraagd. Ons sportpark is gesloten en dat wil zeggen dat er niemand hoort te zijn. Maar keer op keer constateren we dat mensen zich toegang verschaffen tot het sportpark en er in grote groepen verblijven. En niet alleen om te sporten. Gisteren is er een aantal mensen langs de velden gegaan en hebben daar drie containers met troep afgehaald, waaronder vele bierflessen, bacardiflessen, plastic bekers om mixen uit te drinken en chipszakken. Blijkbaar zijn we ook een ideaal feestterrein. Ook zijn er flessen op de hekken kapot geslagen en liggen er scherven in het kunstgras. Daarnaast wordt er ook van alles op het terrein kapot gemaakt. Schade die we in deze krappe tijd absoluut niet kunnen gebruiken. Een doelnet kost bijvoorbeeld al gauw 400 euro en er zijn er al meerdere kapot.

  Laat het alstublieft tot je doordringen dat dit echt geen tijd is om je ergens te verzamelen en lekker gezellig bezig te zijn op een sportpark dat gewoon gesloten is.

  Mijn vrouw en twee kinderen werken in ziekenhuizen. Dagelijks hoor ik de verhalen over wat er daar allemaal gebeurt. Mijn zoon, net afgestudeerd als arts werkend in Apeldoorn bij het Gelre Ziekenhuis, moest afgelopen vrijdag bij de afdeling Oncologie, waar hij dienst had, een familie vertellen dat er vanwege de beperkte bezoekregeling maar één familielid naar binnen kon bij hun moeder en oma, die stervende was. Bij Ziekenhuis Gelderse Vallei is keihard gewerkt aan extra IC bedden om de toestroom, die zeker komen gaat, aan te kunnen. Er staat een tent bij de spoedeisende hulp en er zijn extra parkeerplaatsen gecreëerd. De zorg doet haar stinkende best om het Coronavirus te beteugelen en dan zijn er mensen die denken dat ze wel een feestje kunnen vieren op Sportpark Inschoten. Houd daar mee op, het valt niet mee en door dat te doen werk je mee aan een verdere verspreiding van het verschrikkelijke Coronavirus.

  Luister naar de adviezen en volg ze ook op.

  Jeroen Been
  Voorzitter DTS Ede