• Seizoen van dames DTS Ede gaat als een nachtkaars uit.

  Tegen nummer laatst CVV Berkel werd een teleurstellend resultaat behaald (2-2).
   
  Ook vandaag werd er wel hard gestreden maar ontbrak het ook nu als in het gehele seizoen aan scorend vermogen. Teveel speelsters speelden onder hun niveau of waren onzichtbaar. Als zo vaak ontbrak het aan de juiste eindpass. Ook de volle ziekenboeg aan blessures werkte hieraan mee.
   
  DTS wilde deze wedstrijd snel over de streep trekken maar bracht zichzelf in een lastig parket. In de eerste helft kwam CVV Berkel in de vierde minuut gelukkig op voorsprong door een houdbaar afstandschot die volledig werd misgetast door de keepster van DTS Ede (0-1). DTS was eigenlijk de bovenliggende partij en was ongelukkig in de afwerking. Ook werden er nog eens twee schoten van de doellijn gered en gingen afstandsschoten rakelings naast of over. Toch kwam het verdiend langszij door wederom een geweldige vrijetrap in de 16de minuut van Daphne van Kruistum die van ca. 25 meter de bal via de onderkant van de lat binnen schoot 1-1. DTS kreeg vervolgens kans op kans maar zag in de 30ste minuut Berkel voor de tweede keer de middellijn oversteken en tot ontzetting, na slap verdedigen van DTS, zelfs de 1-2 scoren. DTS bleef aanzetten, kreeg enkele hoekschoppen maar gescoord werd er voor de rust niet meer.
   
  Na rust een verbeten DTS die opzoek ging naar de gelijkmaker. Maar het spel was als gezegd rommelig met veel onnodig balverlies en het ontbreken van een goede eindpass. Het spel werd ook meerdere keren onderbroken door blessures van de kant van Berkel die de gehele trukendoos opengooide. DTS wisselde verdedigster Suze Thung voor aanvalster Hafida El Yebdri en ging nog meer de aanval zoeken. Berkel moest terug en kwam er eigenlijk nauwelijks dreigend meer uit. Keepster Jaimy Jansen kreeg de tweede helft niet meer te doen dan ballen oprapen of wegschieten. Daphne van Kruistum kreeg nog een enorme kans, maar haar schot ging rakelings naast. Eigenlijk had ze al gewisseld moeten worden met klachten aan de hamstring, echter werd ze te laat gewisseld en dit resulteerde dan ook in een vervelend hamstring blessure. Jade Acem verving haar in de 80ste minuut en stichtte direct over rechts veel gevaar met mooie acties.
   
  In de 88ste minuut dan eindelijk het loon naar werken, Hafida El Yebdri schoot schitterend raak 2-2. Door het vele tijdrekken van Berkel werd er maar liefst 8 minuten bijgeteld door de goed leidende scheidsrechter, maar DTS wist helaas niet nogmaals te scoren. Zo bleef het een teleurstellend gelijkspel, mede doordat ook koploper Saestum onverwacht een nederlaag leed.
  DTS heeft deze competitie veel mogelijkheden gekregen om het kampioenschap te pakken. Mede door onverwacht puntenverlies van de concurrenten, maar gaf in de laatste 3 wedstrijden zelf 8 punten weg en hierdoor ook een mogelijk kampioenschap.
  Zo gaat deze competitie als een nachtkaars uit en zal de technische staf hard aan het werk moeten gaan om het scorend vermogen en spel voor komend seizoen te verbeteren.
   
  Opstelling DTS Ede;
  Jaimy Jansen (K), Seteza Dastgir, Chanel Zimmerman, Lieve VroegindeWeij, Suze Thung, Joelle de Bondt, Sofie Houba, Yvette Derks, Daphne van Kruistum, Jill Pijnappels en Simone von der Linden.
  Wissels: Lianne van de Kamp (K), Jade Acem en Hafida El Yebdri