• Ook Ter Leede levert 3 punten in bij DTS Ede

  Foto's: Sandra van Dam
   
  De vrouwen van DTS Ede hebben vanmiddag een moeizame overwinning behaald op Ter Leede in Sassenheim. Na een 1-1 ruststand werd het na 90 minuten uiteindelijk 2-3.
   
  De eerste helft was het spel niet echt aantrekkelijk en lag geregeld stil door blessure behandelingen aan Ter Leede kant waardoor DTS niet in haar spel kon komen. Via de zijkanten kwamen de aanvallers wel geregeld door maar de eindpass was telkens net niet goed genoeg om de score te openen. DTS had in de beginfase een veldoverwicht wat in de 12 minuut tot de 0-1 leidde via een intikker van Jill Pijnappels die hiervoor door Sofie Houba in gelegenheid werd gesteld.
   
  Ter Leede rechte de rug en keepster Denise van Luijn moest een aantal keren redding brengen. In de 30ste minuut viel de gelijkmaker dan toch nog binnen via een prachtig schot die gedragen door de wind met een boog over Denise van Luijn in het doel plofte 1-1. DTS kreeg vervolgens nog wel kleine mogelijkheden maar voor de rust bleef het bij deze tussenstand.
   
  Na rust kwam DTS goed uit de startblokken en creëerde een aantal grote kansen waarvan Simone von der Linden 1 op 1 voor de keepster de grootste had. Echter werd haar inzet knap gepareerd door de keepster die even later wel haar meedere moest erkennen tegen Simone von der Linden uit een mooi opgezete aanval in de 52ste minuut 1-2. Maar lang kon DTS niet genieten van deze voorsprong omdat matig uitverdedigen alweer 3 minuten later tot een onnodige gelijkmaker leidde 2-2. Bij DTS kwam Daphne van Kruistum in de ploeg voor Jill Pijnappels en zij had slechts 4 minuten nodig om de hernieuwde voorsprong op het scorebord te krijgen uit een hard schot op doel in de 60ste minuut 2-3.
   
  DTS bleef het resterende laatste half uur slordig voetballen en Ter Leede drong fel aan. In de blessuretijd kregen zij nog een vrijetrap op de rand van het strafschopgebied, maar die werd rustig gevangen door Denise van Luijn.
   
  Aldoende nam DTS de 3 punten mee terug in de bus naar Ede.
   
  TER LEEDE - DTS EDE 2-3
  Opstelling:
  Denise van Luijn, (K), Chanel Zimmerman, Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Marlon van Pommeren, Suze Thung (80' Naomi Zuiderwijk), Joëlle de Bondt, Sofie Houba (70' Anoek Blankespoor), Simone von der Linden, Jill Pijnappels (56' Daphne van Kruistum), Viviane Verheijen (80' Kelly Hollak).
  Wissels:
  Anoek Blankespoor, Daphne van Kruistum, Kelly Hollak, Jaimy Jansen (K), Naomi Zuiderwijk.