• Omstreden penalty beslist topper in de Topklasse 0-1

  In een spannende wedstrijd tussen DTS Ede en FC Eindhoven hebben de Eindhovenaren drie belangrijke punten gepakt in Ede.
   
  De druk was groot voor beide elftallen want bij verlies zou het gat in verliespunten op koploper Saestum toch wel groot worden. De eerste twintig minuten ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op en waren er niet echt kansen te noteren. DTS zette goed druk en nam naar mate de wedstrijd verliep de overhand en FC Eindhoven kon niet veel doen dan de lange bal spelen om onder de druk van DTS uit te komen. DTS Ede kreeg de eerste grote kans via Daphne van Kruistum die schuin voor het doel hard kon uithalen maar haar schot net laag voorlangs zag suizen. Even later nu een kans aan de andere kant voor FC Eindhoven die na opnieuw een lange bal achter de verdediging van DTS vrij voor keepster Lianne van de Kamp terecht kwam. Maar Lianne redde knap. DTS had toen het beste van het spel en kwam met mooie combinaties veelvuldig in het strafschopgebied van FC Eindhoven maar zag steeds de eindpass mislukken of een verdedigster op haar weg. Zo bleef de ruststand 0-0.
   
  Na rust geen wissels en probeerde DTS de druk te verhogen. Echter de verdediging van FC Eindhoven stond goed en gaf weinig tot niets weg. Ook nu kon Eindhoven niet meer dan de lange bal spelen en hopen op een snelle omschakeling. In de 56ste minuut was daar uit het niets een penalty voor FC Eindhoven. Een schot op het doel van DTS kwam in een mêlee van speelsters van beide elftallen voor het doel terecht en tot verbazing van beide elftallen zag de scheidsrechter van dienst als enige een handsbal omdat de bal een arm van een DTS speelster zou hebben geraakt. Dankbaar nam FC Eindhoven dit cadeautje aan en maakte vanaf de stip geen fout 0-1.
   
  DTS was even van slag en FC Eindhoven kreeg door deze meevaller een bootst om de mouwen nog maar eens op te stropen en kwam meer aan aanvallen toe. DTS wisselde en ging achterin 1 op 1 spelen en zette FC Eindhoven weer onder druk. De grootste kans was voor de ingevallen Jill Pijnappels die geheel vrijstaand de bal in kon koppen maar de bal over de lat zag gaan. FC Eindhoven hield ondanks de druk echter stand en won deze topper uiteindelijk gelukkig en tot grote teleurstelling van DTS.
   
  Opstelling:
  Lianne van de Kamp (K), Marlon van Pommeren, Chanel Zimmerman, Lieve Vroegindeweij, Suze Thung (70' Jill Pijnappels), Jade Acem (67' Yvette Derks), Joëlle de Bondt (C), Sofie Houba, Simone von der Linden, Daphne van Kruistum, Seteza Dastgir (73' Sarina Pua).
  Wissels:
  Jaimy Jansen (K), Naomi Zuiderwijk, Sarina Pua, Yvette Derks, Jill Pijnappels.
   
  Foto: Sandra van Dam