• DTS Vrouwen 1 missen na verlies aansluiting met de kopgroep

  DTS heeft vandaag zichzelf een slechte dienst bewezen door in Assen tegen ACV met 3-1 te verliezen. Enige hoogtepunt was de terug keer van Joëlle de Bondt die na maanden blessureleed eindelijk weer minuten kon maken.
   
  Deze laatste wedstrijd voor de competitie winterstop was er, gezien de vele blessures, net één teveel.
  DTS kon vandaag geen potten breken tegen ACV doordat teveel speelsters ook nogeens ver onder hun niveau speelden. ACV liet DTS het spel maken en wachte rustig de kansjes af die ze zouden krijgen. Maar het was DTS die via Kelly Hollak een grote kans kreeg. Maar zij miste van dichtbij een intikker. ACV loerde op de counter en kwam hierdoor op een 1-0 voorsprong na een diagonaal laag ingeschoten bal in de verre hoek. DTS mocht van ACV het vele balbezit hebben zonder echte kansen te creeren. Het had zelfs 2-0 kunnen zijn ware het niet dat Maaike Gerrits een vrije trap via de lat over tikte. Met deze achterstand ging DTS de rust in.
   
  Maar DTS kon ook na rust weinig inbrengen tegen de hechte verdediging van ACV. In de 53' minuut werd het zelfs 2-0 na slap verdedigen bij DTS. Via Daphne van Kruistum werd het wel snel (57') 2-1 met een mooi afstandschot vanaf ca. 20 meter, maar ACV zakte in en kon niet veel meer doen dan verdedigen.
   
  Met de inbreng van Joëlle de Bondt, die na maanden blessureleed weer minuten kon maken kwam er nog meer druk maar ACV bleef met enig geluk een tegendoelpunt bespaard. Dat de 3-1, in plaats van de gelijkmaker, bij een uitval nog viel in de slotseconde '96+) was extra zuur.
   
  DTS zakt nu in de ranglijst terug naar een zesde plaats en lijkt hiermee de strijd om het kampioenschap al vroegtijdig te hebben losgelaten. Volgende week speelt DTS nog een beker kraker tegen Saestum in Zeist voordat het echt aan de winterstop kan beginnen.
   
  Opstelling DTS Ede:
  Maaike Gerrits (K), Suze Thung, Gera op den Kelder, Yvette Derks, Marlon van Pommeren, Sofie Houba (77' Wilkeminn van Heerdt), Ilse van der Zanden, Chanel Zimmerman, Daphne van Kruistum (76' Joëlle de Bondt), Jill Pijnappels, Kelly Hollak (45' Dominique van Wensveen).
   
  Wissels: Dominique van Wensveen, Willemijn van Heerdt en Joëlle de Bondt
   
  Overige uitslagen:
  Ter Leede - Be Quick'28 8-1
  Wartburgia - DSE 5-0
  Eldenia - FC Rijnvogels 2-5
  FC Eindhoven - Oranje Nassau 4-2
  Saestum - DSS 1-0