• DTS pakt gedeelde koppositie na knappe overwinning op Wartburgia
  Met een ruime overwinning van 0-4 op Wartburgia heeft DTS Ede vrouwen een goede stap gezet richting het kampioenschap.
   
  DTS was zeer fris en scherp deze wedstrijd ingegaan. Wartburgia werd direct vastgezet en wist zich geen raad met de goede combinaties. DTS dicteerde de wedstrijd en kwam al in de 9de minuut op voorsprong door een mooi uitgespeelde aanval die knap werd afgerond door Joëlle De Bondt 0-1.
  Vooraf had zij er al een goed gevoel over. Joëlle:,, Vanochtend vroeg stapte ik op de fatbike richting DTS. Met het opkomende zonnetje wist ik: dit gaat een heerlijke voetbaldag worden. Wartburgia uit is altijd lastig, dus de focus was vanaf het begin meteen goed. We begonnen scherp, hadden controle en leverde veel in balbezit en balverlies. Coaching, strijd, elkaar in de voetjes vinden, elkaar helpen, goeie loopacties, passie, overtuiging in de goals en liefde voor het spel. Ik houd er van ".
   
  De verdediging onder leiding van Chanel Zimmerman en Lieve Vroegindeweij stond als een huis en ook de backs Marlon van Pommeren en de zeer sterk spelende Jade Acem gaven hun tegenstanders geen kans.
  In de extra tijd van de eerste helft zette Simone von der Linden met een knap schot in de verre hoek de verdiende 0-2 op het scorebord. Even daarvoor had Yvette Derks nog een grote mogelijk maar haar schot belande in de handen van de keeper.
  Na rust een zelfde beeld. DTS domineerde en speelde de bal knap rond.
   
  In de 64' minuut kwam Daphne van Kruistum in het veld en werd direct beslissend door 3 minuten later met een prachtig afstandschot de 0-3 te scoren. En nog was de koek nog niet op. Want nadat Seteza Dastgir in de 72' minuut in het veld kwam voor de moegestreden Simone von der Linden. Scoorde zij in de 79ste minuut een schitterend doelpunt die via prachtige combinaties vrij voor het doel gezet werd 0-4.
   
  In de laatste minuut hield Lianne van de Kamp nog knap de nul met een mooie voetreflex.
   
  Al met al een uiterst tevreden trainer Andrew Thomas:,, Vorige week hebben een naar gevoel overgehouden aan het bekerduel tegen Nuenen. Aangegeven dat het weleens loopt zo in het leven. Rug rechten en doorgaan want er komen nog 10 competitiefinales aan. Volle focus op de competitie. Te beginnen met de wedstrijd uit tegen Warburgia. Uit is het toch altijd wel een lastige stugge wedstrijd. Vanaf minuut 1 hebben we laten zien dat we wilden winnen. Bij vlagen heel goed voetbal, geconcentreerd en iedereen vanuit een goede organisatie geduldig zijn en onszelf belonen op het moment dat we kansen creëren. Dit hebben we vandaag zeker gedaan. Met 2 nuttige en belangrijke goals in de 1e helft. Iedereen in zijn kracht voor elkaar en met elkaar. Echt een teamprestatie. Blij met de 3 punten en nog 9 finales te gaan. Over 2 weken tegen Saestum. Vol gas".
   
  Opstelling DTS Ede;
  Lianne van de Kamp (K), Marlon van Pommeren, Lieve Vroegindeweij, Chanel Zimmerman, Yvette Derks, Joëlle de Bondt (C), Sofie Houba Sarina Pua (86' Caya Dijkink), Jade Acem (80' Naomi Zuiderwijk), Simone von der Linden (72' Seteza Dastgir), Hafida El-Yebdri (64' Daphne van Kruistum).
  Wissels: Jamy Jansen (K), Naomi Zuiderwijk, Seteza Dastgir, Daphne van Kruistum, Caya Dijkink.