• DTS Ede Vrouwen winnen overtuigend van ACV 2-0 (1-0)
  Voorafgaand de wedstrijd werd aanvoerder Joëlle de Bondt gehuldigd voor haar 200ste officiële wedstrijd voor dames 1.
   
  Foto: Sandra van Dam
   
  DTS speelde haar tweede wedstrijd in 3 dagen na afgelopen donderdag ook al een bekerwedstrijd moest worden afgewerkt tegen Orion( 1-0 winst). Het was dan ook maar de vraag hoe fit de dames aan deze tweede wedstrijd zouden beginnen. DTS begon sterk en zette ACV direct vast op eigen helft en kreeg al direct enkele kleine kansjes door o.a. een kopbal van Chanel Zimmerman uit een corner van Marlon van Pommeren. In de 26ste minuut kreeg Simone von der Linden een goede kans na een mooie pass van Marlon van Pommeren, maar Simone schoot net buiten bereik van de keeper langs de verkeerde kant van de paal. ACV kreeg nog een vrije trap, maar die was geen probleem voor keeper Lianne van de Kamp. DTS bleef kans na kans creëren met o.a. een hard schot van Yvette Derks. Ook na een mooie actie van Joëlle de Bondt die Sofie Houba in stelling bracht was het bijna raak, maar de keeper redde knap. Wederom een schot van Joëlle de Bondt belande ook net naast het doel. Zo bleef DTS de druk enorm op het doel van ACV houden en uiteindelijk werd dan eindelijk het eerste doelpunt gemaakt door Sarina Pua na een heerlijke voorzet van Joëlle de Bondt 1-0. Met deze verdiende voorsprong ging DTS de rust in.
   
  Na rust een zelfde beeld, DTS dicteerde de wedstrijd en had opnieuw moeten scoren via Sofie Houba. Na een hoofd blessure van Jill Pijnappels kwam Daphne van Kruistum in het veld. Even later gevolgd door Naomi Zuiderwijk die Lieve Vroegindeweij kwam vervangen. De pijntjes en vermoeidheid kwamen nu dan wel opzetten bij DTS maar ondanks iets meer aandringen van ACV leverde dit geen gevaar op. Chanel Zimmerman kreeg uit de omschakeling ook nog een grote mogelijkheid die een beter lot verdiend zou moeten hebben. Omdat ACV achterin risico’s ging nemen bleef DTS razend gevaarlijk in de omschakeling. Het regende kansen voor o.a. Yvette Derks, Sarina Pua en Simone von der Linden. Maar de verdiende tweede goal bleef vooralsnog uit. ACV ging de laatste 10 minuten alles of niets spelen en DTS kreeg hierop nog meer ruimte en kansen. Uiteindelijk was het Yvette Derks die met een afstandsschot een geweldige 2-0 maakte. Hiermee was de weerstand van ACV definitief gebroken en speelde DTS de wedstrijd gecontroleerd uit.
   
  Al met al een zeer knappe prestatie van de dames die hiermee mee blijven doen om de eerste plaats op de ranglijst.
   
  Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen Wartburgia in Amsterdam.
   
  Opstelling DTS:
  Lianne van de Kamp, Marlon van Pommeren, Lieve Vroegindeweij (60’ Naomi Zuiderwijk), Chanel Zimmerman, Suze Thung, Joëlle de Bondt(C), Yvette Derks, Sofie Houba, Sarina Pua, Simone von der Linden (85’Hafida El-Yebdri), Jill Pijnappels (55’ Daphne van Kruistum)
  Wissels: Jaimy Janssen, Naomi Zuiderwijk, Daphne van Kruistum, Yade Acem, Hafida El-Yebdri