• DTS Ede Vrouwen 1 verdient meer

  De selectie van DTS was afgelopen week opnieuw uitgedund met een aantal blessures. DTS was erop gebrand om de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken weg te poetsen.
   
  De thuiswedstrijd tegen Wartburgia was een uitgelezen kans om het moraal weer omhoog te krijgen. ‘Pupil van de week’ Mila Elbertsen (11) kwam de selectie extra ondersteunen in de snerpende kou. DTS startte opnieuw sterk, drong met goede combinaties Wartburgia terug en was in de onderlinge duels de bovenliggende partij. Tot veel uitgespeelde kansen leidde dit overigens niet maar de werklust en inzet was duidelijk zichtbaar. Keepster Maaike Gerrits maakte een prima debuut in de Topklasse en had in de eerste helft geen lastige ballen gehad. Met een 0-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.
   
  Na rust speelde DTS een tempo hoger wat direct enige kansen opleverde via o.a. Jill Pijnappels die knap op doel kopte maar de bal gestopt zag worden door de keepster van Wartburgia die ook nog eens enkele schoten knap pareerde. DTS kwam met mooie aanvallen steeds dichter bij de openingstreffer die niet lang kon uitblijven. Die verdiende voorsprong kwam dan ook in de 63ste minuut van de voet van zeer gedreven Jill Pijnappels die hard diagonaal raak schoot. Dit gaf DTS de boost die ze nodig hadden en bleven het doel van Wartburgia opzoeken. Als zo vaak kwam de tegentreffer uit één van de spaarzame uitvallen van de bezoekers. In de 82ste minuut werd aan de rechterzijde niet snel genoeg ingegrepen om een schot van een aanvalster van Wartburgia te blokken. Keepster Maaike stopte de hard ingeschoten bal half en zag deze in het doel caramboleren. Maar ook nu liet de ploeg van trainer Andrew Thomas het koppie niet hangen en ging alsnog opzoek naar de verdiende winnende treffer. Deze had kunnen vallen na een mooie aanval die Sofie Houba van dichtbij de mogelijkheid gaf om te scoren. Helaas voor DTS schoot zij recht op de keepster af.
   
  Een gelijkspel was helaas na 90 minuten het eindresultaat waar DTS deze wedstrijd eigenlijk meer verdiende.
   
  Volgende week wederom een zware wedstrijd uit tegen koploper FC Eindhoven.
   
  Opstelling DTS Ede;
  Maaike Gerrits (K), Nikki van Wijk, Gera op den Kelder, Yvette Derks, Marlon van Pommeren, Chanel Zimmerman, Sofie Houba, Ilse van der Zanden, Kelly Hollak, Jill Pijnappels en Daphne van Kruistum (70’ Dominique van Wensveen).
  Wissels: Dominique van Wensveen, Naomi Zuiderwijk en Suze Thung.