• DTS Ede sluit seizoen af met winst op ACV

  Foto’s: Sandra van Dam
   
  De Vrouwen van DTS Ede sloten vandaag de laatste competitiewedstrijd tegen ACV af met een 4-3 overwinning. Bij DTS ontbraken spits Jill Pijnappels en Gera op den Kelder. De eerste helft was er voor DTS geen vuiltje aan de lucht. ACV moest een goed resultaat halen om niet uit te hoeven komen voor promotie/degradatie wedstrijden en was afhankelijk van het resultaat van Eldenia die op haar beurt weer moest winnen in Katwijk tegen FC Rijnvogels. DTS had hier lak aan en zocht als gebruikelijk de aanval waarbij ACV door vele blessure behandelingen het ritme bij DTS eruit probeerde te halen. Maar daar was DTS gauw klaar mee en verhoogde het tempo en walste de laatste 20 minuten van de eerste helft over ACV heen door maar liefst vier keer te scoren via Joelle de Bondt, Simone von der Linden, Daphne van Kruistum en Chanel Zimmerman.
   
  Na rust dacht DTS dat het verder wel zou kunnen freewheelen en had niet meer de wil en inspiratie de score te verhogen. De concentratie viel weg en ACV kon zowaar uit de corner de eerste tegen treffer scoren 4-1. DTS wisselde 3 speelsters en de keeper maar bleef in een te laag tempo spelen. ACV mocht zelfs de 4-2 scoren en vernam langs de lijn dat Eldina op voorsprong stond tegen FC Rijnvogels en streed voor wat het waard was om alsnog het belangrijke punt te behalen. DTS kreeg tussendoor nogwel prima kansen maar miste deze ongelukkiger wijs. Chanel Zimmerman bleef ondanks een gebroken neus doorspelen en bezocht na de wedstrijd hiervoor het ziekenhuis. Een minuut voor tijd werd het zelfs nog 4-3 maar verder liet DTS dit niet meer komen en zorgde hiermee dat ACV aan moet treden voor promotie/degradatiewedstrijden.
   
  Al met al sloot DTS een prima tweede seizoenshelft af en behaalde de meeste punten. Jammer dat in de eerste seizoenshelft door vele blessures onnodig veel punten zijn verloren, maar geeft toch ook weer aan dat bij een fitte selectie de dames van DTS moeilijk te kloppen zijn wat vertrouwen geeft voor het nieuwe seizoen.
   
  Opstelling:
  Denise van Luijn, (K) (70’ Jaimy Jansen (K), Marlon van Pommeren (70’ Naomi Zuiderwijk), Chanel Zimmerman, Ilse van der Zanden, Suze Thung, Joëlle de Bondt, Sofie Houba (70’ Kelly Hollak), Anoek Blankespoor, Simone von der Linden, Daphne van Kruistum, Viviane Verheijen (70’ Willemijn van Heerdt).
  Wissels: Jaimy Jansen (K), Kelly Hollak, Naomi Zuiderwijk Willemijn van Heerdt