• DTS Ede pakt 2de plaats in competitie na eenvoudige overwinning op Eldenia 4-1 (3-1)

  Vandaag stond als laatste wedstrijd de Gelderse derby tegen Eldenia op het programma. DTS had één doel en dat was definitief plek twee in de stand voor zicht te winnen. Zonder al te veel problemen lukte dit door Eldenia met een 4-1 nederlaag naar huis te sturen.
  De wedstrijd begon nog stroef en Eldenia gaf goed tegenstand en kwam net als DTS een aantal keren dreigend voor het doel. Maar na 10 minuten nam DTS de regie over en drong Eldenia terug. Dit resulteerde in de 12de minuut met een doelpunt van Jill Pijnappels die knap werd aangespeeld door Lieve Vroegindeweij 1-0. DTS bleef de druk er goed ophouden en scoorde even later in de 17de minuut via een prachtig schot van Simone von der Linden die de bal buiten bereik van de keeper via de binnenkant van de paal binnen schoot 2-0.
  Na een korte drinkpauze was het opnieuw raak met een mooie volley van Jill Pijnappels die over de keeper heen knap scoorde 3-0.
  Eldenia kwam echter een minuut later op 3-1 nadat een als voorzet bedoelde bal vanaf de achterlijn over keeper Jaimy Jansen bij de tweede paal in het net belande. DTS liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen, bleef kansen creëren en bleef het spel tot aan de rust bepalen.
   
  Na de rust vervolgde DTS de jacht op meerdere doelpunten. Door grote gemiste kansen van o.a. Jill Pijnappels en Simone von der Linden moest er toch nog even gewacht worden op het volgende doelpunt welke uiteindelijk in de 73ste minuut viel na een hard schot van Yvette Derks 4-1. Eldenia kwam een aantal keren nog wel voor het doel van DTS maar wist niet te scoren, mede door een prachtige reflex van keeper Jaimy Jansen die een schot met een katachtige duik knap uit de hoek wegtikte.
   
  Zo werd deze laatste competitiewedstrijd verdient gewonnen en kan DTS terug zien op een toch wel zeer goed seizoen.
   
  Opstelling DTS Ede
  Jaimy Jansen (K), Seteza Dastgir, Chanel Zimmerman, Lieve Vroegindeweij, Suze Thung (63'Naomi Zuiderwijk), Sofie Houba, Yvette Derks, Yade Acem, Hafida El Yebdri (45'Sarina Pua), Jill Pijnappels (61'Daphne van Kruistum) en Simone von der Linden (77' Caya Dijkink).
  Wissels
  Lianne van de Kamp(K), Daphne van Kruistum, Naomi Zuiderwijk, Sarina Pua en Caya Dijkink.
   
  Foto: Sandra van Dam