• DTS Ede lijdt terechte nederlaag tegen FC Eindhoven 2-0

  Foto: Sandra van Dam
   
  DTS Ede Vrouwen 1 heeft vandaag haar eerste nederlaag in de competitie opgelopen. In Eindhoven werd met 2-0 verloren op een drassig natuurgrasveld van de huidige landskampioen.
   
  Op de nederlaag viel vandaag niets af te dingen. DTS speelde inspiratieloos en creëerde weinig tot niets. De eerste helft ging nog gelijkwaardig op zonder dat over en weer kansen werden gekregen. FC Eindhoven was met een aantal hoekschoppen wel meer dreigend.
   
  De tweede helft was duidelijk voor FC Eindhoven die een aantal grote kansen kreeg mede door een zwak middenveld die de ruimtes tussen de verdediging en aanval te groot maakten en ook veel balverlies leden met slechte passing. Hierdoor werden de aanvallers maar moeilijk bereikt en nam de druk op de verdediging toe. Het eerste doelpunt viel in de 55ste minuut nadat een speelster van FC Eindhoven ongedekt dwars door het midden werd aangespeeld en alleen op keepster Lianne van de Kamp kon opstomen. Zij ronde beheerst af en de achterstand voor DTS Ede was een feit 1-0. Het tweede doelpunt in de 72ste minuut was wel een geluksdoelpunt, maar dat geluk was ook wel afgedwongen. Vanaf de achterlijn kwam er een voorzet waarbij iedereen verwachte dat de bal achter het doel zou belanden. Echter viel deze miraculeus bij de tweede paal binnen 2-0.
   
  DTS kon ook de resterend tijd geen vat op het spel krijgen en was fysiek de onderliggende partij. DTS heeft dan ook geen enkel schot op het doel van FC Eindhoven gelost wat het voor de keepster van de thuisclub een eenvoudige middag bezorgde. Met de (te late) wissels van de in het veld gekomen Sarina Pua en Seteza Dastgir werd er wel meer naar voren gevoetbald maar was het leed al geschied. En zo werd DTS een eerste nederlaag in de competitie toegebracht en zal het volgende week weer de rug moeten rechten.
   
  Opstelling DTS Ede:
  Lianne vd Kamp, Marlon van Pommeren, Chanel Zimmerman, Lieve Vroegindeweij, Suze Thung (80’ Sarina Pua), Sofia Houba, Joëlle de Bondt , Yvette Derks, Daphne van Kruistum, Jill Pijnappels (76’min. Seteza Dastgir), Simone von der Linden.
   
  Wissels:
  Jaimy Janssen, Seteza Dastgir, Sarah Burger, Jade Acem, Naomi Zuiderwijk, Sarina Pua
   
  Uitslagen;
  Berkel – Eldenia 0-1
  Ter Leede – Wartburgia 4-0
  FC Rijnvogels – ACV 0-3
  DSS – Bekkerveld 5-2
  Oranje Nassau – Saestum 0-2
  FC Eindhoven – DTS Ede 2-0
   
   
  Programma 18 november;
  Eldenia – Oranje Nassau
  Saestum – Ter Leede
  Wartburgia – FC Rijnvogels
  ACV – FC Eindhoven
  DTS Ede – DSS
  Bekkerveld - Berkel