• DTS Ede laat FC Eindhoven volstrekt kansloos 3-0

  Foto: Sandra van Dam
   
  In een geweldige wedstrijd hebben de vrouwen van DTS Ede vandaag tegen de huidige koploper laten zien wat ze waard zijn in de Topklasse. In een hoogstaande wedstrijd werd F.C Eindhoven volledig overlopen en van het kastje naar de muur gestuurd. Dat DTS dit seizoen geen kampioen zal worden ligt aan de moeilijke eerste seizoenshelft die gekampt ging met vele blessures en niet fitte speelsters waardoor veel onnodige punten zijn verloren. Echter na de winterstop liep de ziekenboeg leeg en kon DTS beginnen aan een opmars. Met 6 mooie winstpartijen op rij lieten de dames zien weer terug te zijn in de kop van de ranglijst.
   
  DTS altijd een ‘angst gegner’ van FC Eindhoven had in de heenwedstrijd de bezoeksters nog in leven gehouden (1-1) maar waren nu veruit de bovenliggende partij. Met uitstekend pressievoetbal in een hoog tempo uitgevoerd en een zeer solide spelende verdediging was FC Eindhoven de onderliggende partij. De bal werd goed rond gespeeld met vele mooie crosspasses. Dat de ruststand nog 0-0 was, was eigenlijk voor de hardwerkende selectie van trainer Thomas Andrew een tegenvaller.
   
  De eerste 10 minuten na rust kwam FC Eindhoven iets meer uit haar schulp zonder echte kansen te creëren. FC Eindhoven hoopte op een toevalstreffer maar deze bleef uit en DTS nam vervolgens weer de regie over. Na rust was Daphne van Kruistum in het veld gekomen voor de licht geblesseerde Jill Pijnappels en zij maakte met mooie rushes en voorzetten een gedreven en prima indruk waardoor de dreigen voor het doel van FC Eindhoven alsmaar groter werd. In de 63ste minuut viel dan ook de beloning, en hoe! De immer hardwerkende Simone von der Linden werd op de hoek van het strafschopgebied aangespeeld en schoot ongenadig hard de bal in de verre bovenhoek 1-0. Een beauty van een doelpunt.
   
  DTS was los en FC Eindhoven aangeslagen. Dit resulteerde 4 minuten later in de bevrijdende 2-0 door een mooi uitgespeeld doelpunt van Sofie Houba die vrij voor de keeper de bal in het doel binnen werkte 2-0. FC Eindhoven probeerde het nog wel maar DTS heerste op het middenveld en kregen meer ruimte. Uit een van de volgende aanvallen was het Daphne van Kruistum die haar goede spel opluisterde door in de 86ste minuut de 3-0 op het scorebord te plaatsen.
   
  F.C. Eindhoven was gesloopt en moet nu alle zeilen bijzetten om de laatste 2 wedstrijden Saestum (0-1 winst bij DSE) van zich af te houden.
   
  Nu volgen er 2 weken zonder competitievoetbal en zal DTS op 13 mei weer aantreden in de uitwedstrijd tegen Ter Leede in Sassenheim.
   
  Opstelling DTS Ede;
  Denise van Luijn, (K), Chanel Zimmerman, Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Marlon van Pommeren, Anoek Blankespoor, Joëlle de Bondt, Sofie Houba, Simone von der Linden, Jill Pijnappels (45' Daphne van Kruistum) , Viviane Verheijen.
  Wissels:
  Suze Thung, Daphne van Kruistum, Kelly Hollak, Jaimy Jansen en Naomi Zuiderwijk.