• DTS Ede krijgt aansluiting met koplopers

  De vrouwen van DTS Ede hebben vanmiddag een geweldige en gedisciplineerde wedstrijd gespeeld. In Katwijk werd FC Rijnvogels volledig overklast. DTS was heer en meester en speelde één van de beste wedstrijden in deze competitie. Het ontbrak alleen aan doelpunten waardoor DTS de wedstrijd al eerder had kunnen (moeten) beslissen en de spanning er tot in de slotminuut in bleef zitten.
   
  DTS speelde zeer geconcentreerd en in hoog tempo waardoor FC Rijnvogels alleen maar kon verdedigen en aan het eind van de wedstrijd conditioneel aan het luchthappen was. In de eerste helft dicteerde DTS al het spel en kreeg kansen via Simone von der Linden (kopbal net over) en schoten van Jill Pijnappels Joëlle de Bondt en Yvette Derks. Het ontbrak steeds net aan de eindpass. Het middenveld en de verdediging van DTS combineerde er op los en Rijnvogels heeft dan ook in de eerste helft geen enkel schot op het doel van Denise van Luijn geschoten. DTS werd ook nog een zuivere penalty onthouden na een overtreding van achteren binnen het strafschopgebied.
   
  Na rust verhoogde DTS de druk en speelde in een ongelofelijk hoog tempo naar het doel van FC Rijnvogels. Sofie Houba was direct na rust dicht bij een doelpunt maar haar schot belande op de lat. Ook Jill Pijnappels kreeg de bal er alleen voor de keeper niet in.
  Verder werd er nog een doelpunt afgekeurd nadat de keepster van FC Rijnvogels de bal losliet. Maar de scheidsrechter van dienst zag hier een overtreding in.
   
  De in het veld gekomen Daphne van Kruistum stelde de keepster ook al zwaar op proef. Ze ontfutselde de bal knap aan de zijlijn tussen 3 verdedigers en zocht haar weg naar het doel gevolgd door een ziedend schot die de keepster zeer knap uit de bovenhoek tikte. Ondanks al deze tegenslagen waar je normaal moedeloos van zou worden bleef DTS bewonderingswaardig en gedisciplineerd de aanval zoeken en moest waakzaam zijn bij een enkele uitval van Rijnvogels. Eén kans kregen zij, maar Denise van Luijn redde bekwaam.
   
  Zo goed spelen en dan gelijkspelen? Dat wilde DTS niet laten gebeuren en dit werd dan eindelijk dik en dik verdiend beloond in de slotminuut. Een schot van Yvette Derks stuiterde via de onderkant van de lat voor de voeten van Viviane Verheijen die dan ook eindelijk de zeer verdiende treffer binnen tikte. De ontlading op het veld en op de bank was enorm en emotioneel. Dat DTS dit tempo 90 minuten vol hield en niet in paniek geraakte was bewonderingswaardig.
   
  Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was er dan ook een grote vreugde explosie op het veld. Door het gelijkspel tussen Saestum en FC Eindhoven en het verassende verlies van Ter Leede is DTS de koplopers weer een stukje genaderd en neemt nu de derde plaats in. Wie weet waar dit gaat eindigen.
   
  Volgende week wacht een thuiswedstrijd op sportpark Inschoten tegen DSS.
   
  Opstelling:
  Denise van Luijn (K), Chanel Zimmerman, Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Marlon van Pommeren, Yvette Derks, Joëlle de Bondt, Sofie Houba, Simone von der Linden (60´Daphne van Kruistum), Jill Pijnappels, Viviane Verheijen.
  Wissels: Willemijn van Heerdt, Naomi Zuiderwijk, Suze Thung, Daphne van Kruistum en Jaimy Jansen
   
  Foto: Sandra van Dam