• TOPKLASSE VROUWEN: DTS Ede draagt de kampioenschaal weer over aan Saestum na boeiende wedstrijd.

    Vandaag was de ontknoping in de Topklasse Vrouwen. DTS, nummer 2 in de competitie, ontving thuis de ongenaakbare koploper Saestum. In een voor beide supporters en neutrale toeschouwers mooie en spannende wedstrijd was het DTS die de eerste 25 minuten voor veel dreiging zorgde via de zijkanten waar Nikki van Wijk en Bonita Theunissen voor veel druk zorgde. Saestum moest terug en kon moeilijk de bal rondspelen. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg die uit een hoekschop al bijna het net wisten te vinden via een klutsbal in het drukke strafschopgebied van Saestum. Even later was het Bonita Theunissen die met een geweldige volley uit een voorzet van Ilse van der Zanden de bovenkant van de lat raakte. Echter was het Saestum die tegen de verhouding in uit de eerste de beste kans de openingstreffer maakte. Dit is dan ook de klasse van dit elftal die maar weinig kansen nodig heeft om te scoren. Dat de 0-2 even later ook nog viel lag meer aan DTS na slordig uitverdedigen en zette Saestum op rozen. Het spel golfde op en neer en was een openwedstrijd waarin beide elftallen duidelijk maakten dat zij toch wel op eenzame hoogte staan in de Topklasse.
     
    Na rust was het direct Saestum die de wedstrijd op slot had kunnen gooien na een 1 op 1 voor het doel van DTS. Echter was het keeper Jaimy Jansen die de bal pareerde. Vervolgens was het overwicht weer aan DTS zijde die opnieuw veel via Nikki van Wijk in het strafschopgebied van Saestum penetreerde. Saestum stond onder druk en een tegentreffer hing in de lucht. Die viel dan ook via Sofie Houba die na een eerste redding van de keeper alsnog de bal binnen schoot. DTS ging door en de gelijkmaker hing in de lucht. Maar dan was daar toch weer de klasse van Saestum die opnieuw na een snelle tegenaanval een doelpunt wist te scoren en de marge weer op 2 zette. Deze klasse toonden de aanstaande kampioenen al het gehele seizoen door koelbloedig de mogelijkheden te benutten. DTS zette nog wel aan en bleef de aanval zoeken. Maar ook van Saestum kwam er met haar snelle spitsen nu dreiging. Zodoende was het een openwedstrijd met goed voetbal van beide zijde die het aanzien meer dan waard was.
     
    Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter af en barste het feest los bij Saestum die nu weer de kampioenschaal van DTS hebben overgenomen. Een terechte kampioen over het gehele seizoen gezien. Namens DTS dan ook de felicitaties met dit kampioenschap.