• Mooie overwinning van DTS Ede Vrouwen

  De dames van DTS Ede hebben vanmiddag een ruime 6-0 overwinning behaald tegen DSE uit Etten-Leur. DTS speelde fris gemotiveerd en met spelvreugde wat je meteen terugzag in het spel. Er werd lustig gecombineerd en met mooie aanvallen het doel van DSE bestookt. DSE kon weinig meer dan verdedigen en moest in de 20ste minuut de eerste tegentreffer incasseren van Chanel Zimmerman die de bal laag en droog in de hoek schoot. Nog geen 10 minuten later stond de 2-0 op het scorebord door een penalty die feilloos werd ingeschoten door Gera op den Kelder. DSE was toen al geknakt en was het even helemaal kwijt waardoor DTS snel de score kon uitbouwen tot een 4-0 ruststand via doelpunten van Simone von der Linden en Viviane Verheijen.
   
  Na rust een zelfde beeld, DTS bleef aanvallen en DSE zat niet meer in de wedstrijd. Het mooiste doelpunt van de middag kwam van de voet van Viviane Verheijen die in de 53ste minuut vanaf hoek strafschopgebied de bal schitterend in de verre bovenhoek krulde (5-0). DTS bleef rustig combineren, wisselde enkele speelsters en zag Sofie Houba ook nog eens in de 66ste minuut knap de keepster omspelen en de stand op 6-0 brengen. DTS had de verdere wedstrijd volledig onder controle en gaf in de verdediging niets weg.
   
  Volgende week wacht weer een lastige wedstrijd, in Katwijk aan de Rijn staat FC Rijnvolgels op het programma.
   
  Opstelling:
  Denise van Luijn (K), Chanel Zimmerman (72’ Naomi Zuiderwijk), Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Marlon van Pommeren (59’ Anoek Blankespoor), Yvette Derks (72’ Suze Thung), Joëlle de Bondt, Sofie Houba, Simone von der Linden (59’ Kelly Hollak), Jill Pijnappels (63’ Daphne van Kruistum), Viviane Verheijen.
   
  Wissels: Willemijn van Heerdt, Anoek Blankespoor, Kelly Hollak, Naomi Zuiderwijk, Suze Thung, Daphne van Kruistum