• DTS Ede Vrouwen 1 zitten er even doorheen

   
  DTS Ede heeft vanmiddag opnieuw een smadelijke nederlaag geleden in de competitie. In de uitwedstrijd tegen Eldenia werd er met 5-1 verloren.
   
  Wie de start van de wedstrijd heeft gezien zou deze uitslag nooit hebben voorspeld. DTS was de eerste 20 minuten heer en meester en speelde in hoog tempo met goed combinatiespel enkele keren dwars door de verdediging van Eldenia en creëerde een vijftal 100 % kansen. Echter was het de keepster van Eldenia die met kunst en vliegwerk haar doel schoon hield. Tussendoor had Eldenia al een waarschuwing gegeven door bij een snelle uitval via de lat over te schieten. DTS bleef stoïcijns aanvallen maar de treffer viel dan toch in de 28ste minuut tegen de verhouding bij DTS binnen. Wederom ontbeerde het DTS aan snelheid in de verdediging en Eldenia maakte dankbaar gebruik door met haar snelle spitsen de diepte op te zoeken. Eldenia had haar huiswerk goed gedaan en bijna elke diepe bal leverde een vrije doortocht op naar het doel van DTS. Zo kwam dan ook de 2-0 op het scorebord in de 34ste minuut. Het beetje geluk wat de spitsen van DTS ontbeerde kreeg Eldenia in de schoot geworpen. En als DTS het tempo probeerde te verhogen ontregelde Eldenia dit met langdurige blessure behandelingen en vrij harde overtredingen. DTS kreeg vlak voor rust nog mogelijkheden via Nikki van Wijk en een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar ook deze werden niet verzilverd.
   
  Na rust werd de geblesseerde Jill Pijnappels vervangen door Dominique van Wensveen en was het opnieuw Eldenia die met een zware overtredingen op Daphne van Kruistum en Ilse van der Zanden de dadendrang van DTS doorboorde en wederom via een bal in de diepte in de 54ste minuut de 3-0 op het scorebord plaatste. DTS bleef wel aanvallen maar de overtuiging en scherpte ontbrak. Ook bij de 4-0 en 5-0 waren het diepteballen die genadeloos werden afgemaakt. In de 68ste minuut was er dan toch nog een eretreffer voor DTS via Simone von der Linden. Ook de ingevallen Willemijn van Heerdt zag haar schoten knap gekeerd door de keepster van Eldenia, maar het leed was al geschied en DTS droop gedesillusioneerd van het veld na het laatste fluitsignaal van de overigens goed leidende scheidsrechter.