• Sterke comeback DTS Ede

DTS Ede heeft de competitie hervat met een 4-2 overwinning op DOS '37. Het moest daarvoor wel een met de rust opgelopen achterstand van 0-2 ongedaan maken. Een flinke opdracht, waarin het slaagde. In het tweede bedrijf scoorden Frank Hol (2x), Haikaz Vervaart en Mohamed Laukili.

Verslag: René Willemsen
    Foto 's: Peter van der Plas

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen DOS '37 op het programma. Een belangrijk duel voor DTS Ede wil het de koppositie in de tweede periode behouden. Voorafgaand aan dit duel hadden de Vriezenveners slechts drie punten minder weten de bemachtigen dan de Edenaren.

DTS Ede startte prima aan dit duel en wist in de openingsfase enige malen gevaarlijk te zijn. In de 4e minuut werd na een goede combinatie het schot van Anouar Tmim nog net geblokt, alvorens dit op doel ging. In de 10e minuut schoot Jamal Ouassif over, na goed terug leggen van Anouar Tmim. Maar ook de gasten lieten zich zien. In de 7e minuut werd de bal vanaf de lijn uit het doel gekopt na een snelle counter. DTS Ede bleef dreigen, maar beet niet door. DOS '37 stond achterin prima en verdedigde kort. En langzamerhand gingen zij zich steeds meer met het spel bemoeien. Half achterover leunend wist het met messcherpe counters in twee a drie balcontacten voor het doel van Robin Franken te verschijnen. DTS Ede werd eerst nog in de 22e minuut gewaarschuwd met een schot op de paal, maar niet veel later was het wel raak. Stef van der Velden voltrok het vonnis; 0-1. De thuisploeg had even nodig om zich te herpakken, maar kreeg na ruim een half uur spelen een 100% kans om gelijk te komen. Doelman Patrick Nitert tastte mis in de lucht en Frank Hol had vrij baan, maar zijn schot belandde naast de paal. DTS Ede had het moeilijk om de opening te vinden en kreeg op slag van rust, na wederom een messcherpe counter, een tweede tegen doelpunt te verwerken. Allereerst bracht doelman Robin Franken nog redding op een kopbal, maar bij de rechterpaal stond Jaap Mulderij klaar om binnen te tikken; 0-2.

Na de rust kwam er een scherper DTS Ede uit de kleedkamer. Ze wonnen meer duels en ook werd vaker de tweede bal veroverd. Alleen bleef het moeite houden de Vriezenvener defensie kapot te spelen. In de 65e minuut werd er een en ander omgezet en werd Mohamed Laukili ingebracht. Meteen ging de balsnelheid aan Edese zijde omhoog en werd het moeilijker voor DOS '37 om het allemaal te belopen. Het sorteerde meteen effect. In de 67e minuut werd een hoekschop van Haikaz Vervaart goed terug gekopt door Joël van Wijk, waarna het voor spits Frank Hol een koud kunstje was om de aansluitingstreffer binnen te prikken;1-2. Amper twee minuten later was het al gelijk. Een prima combinatie tussen Jamal Ouassif en Haikaz Vervaart werd door laatstgenoemde afgerond; 2-2. In de 78e minuut volgde bijna een eigen doelpunt. Het was tekenend voor de fase waarin de gasten terecht waren gekomen. DTS Ede zette nog eens aan en, na het missen in geheel vrije positie, wist Frank Hol nu wel af te drukken; 3-2. Nu was het aan DOS '37 om een slotoffensief aan te gaan. Het werd ook nog wel dreigend in het slot met enige vrije trappen, maar moest in de slotminuut van de extra tijd aan de noodrem trekken toen uitblinker Mohamed Laukili er alleen vandoor ging. De toegekende pingel werd door Mohamed Laukili zelf koelbloedig raak geschoten; 4-2.

Met deze inmiddels vijfde achtereenvolgende zege in de tweede periode voert DTS Ede nog steeds de tweede periode ranglijst met een 100% score aan. Tevens is DTS Ede inmiddels op de vierde plaats terug te vinden op de ranglijst van de 1e klasse D, waar het met een indrukwekkende inhaalrace bezig is. Komend weekend gaat DTS Ede op bezoek in Hierden.

DTS Ede - DOS '37 (0-2) 4-2
    Doelpunten: 26. Stef van der Velden 0-1, 44. Jaap Mulderij 0-2, 67. Frank Hol 1-2, 69. Haikaz Vervaart 2-2, 85. Frank Hol 3-2, 90+3 Mohamed Laukili 4-2

Gele kaarten: Nick Wennink, Marc Meier, Douwe Koebrugge (DOS'37)