• Simpele zege DTS dames op zwak Buitenveldert.

   

  Het altijd lastige Buitenveldert was vandaag de tegenstander van DTS. Maar waar deze ploeg voorheen altijd een pittige tegenpartij was, is daar niet veel meer van overgebleven. DTS had vandaag weinig moeite met de Amsterdammers die de één-na-laatste plek op de ranglijst innemen. 
  Pupil van de week, Alicia van Willigen, gaf het goede voorbeeld en scoorde knap na een goede rush vanaf de middenstip. Na het startsignaal van de scheidsrechter stond binnen 5 minuten de 1-0 al op het scorebord. Ilse van der Zanden stuurde Kirsten Koopmans diep en zij schoot de bal fraai vanaf 30 meter over de keepster in het goal. Nog eens 5 minuten later werd de score verdubbeld door Anoek Blankespoor. Zij schoot een strakke voorzet van Daphne van Kruistum hard langs de kansloze keepster.

  Twee minuten later was het weer raak. Willeke Pater veroverde de bal, manoeuvreerde langs haar tegenstander en schoot de 3-0 in de rechterhoek buiten bereik van de keepster. Het was eenrichtingsverkeer naar het goal van Buitenveldert, dat zelf niet voor serieus gevaar kon zorgen. Na ruim een half uur spelen en enkele grote onbenutte kansen van de thuisploeg, was het Danae Dekker die goed doorkwam over links. Zij gaf voor, maar zowel Kirsten Koopmans, haar tegenstander én de keepster zaten mis en zo rolde de bal in de verre hoek van de goal en stond de 4-0 op de teller. DTS nam wat gas terug en de bezoekers kwamen eindelijk wat meer in de buurt van de goal van Renate Verhoeven. Van echt gevaar was echter geen sprake en zo ging de koploper probleemloos de rust in.

  In de tweede helft was er voor het publiek minder te beleven. De thuisploeg had niet meer de drive van de eerste helft en was wel dominant, maar creëerde minder dan in de eerste 45 minuten. 
  Alleen in de 65e minuut werd er nog gescoord. Nikki van der Wijk stuurde Willeke Pater diep, die vervolgens goed voorgaf op Sofie Houba. Laatstgenoemde tikte bij de tweede paal de 5-0 binnen. De wedstrijd werd zakelijk uitgespeeld door de ploeg van Linda Helbling; Er werd niets meer weggegeven, maar zelf was de ploeg ook niet meer echt gevaarlijk. De drie punten bleven in Ede en dus blijft DTS met 6 punten los aan kop in de Topklasse staan. Aanstaande zaterdag wacht de topper tegen regerend kampioen Saestum. Om 13 uur zal er in Zeist worden afgetrapt.

  Statistieken
  Wedstrijd: DTS - Buitenveldert 
  Datum: 1 december 2018 
  Plaats: Ede, sportpark Inschoten

  Eindstand: 5-0 (4-0)

  Doelpunten
  1-0 Kirsten Koopmans 5’
  2-0 Anoek Blankespoor 10’
  3-0 Willeke Pater 12’
  4-0 Danae Dekker 33’
  5-0 Sofie Houba 65’

  Opstelling DTS
  Renate Verhoeven;
  Nikki van der Wijk; Ilse van der Zanden; Gera op den Kelder; Danae Dekker (56’ Anne Hendriks);
  Anoek Blankespoor; Joëlle de Bondt; Kirsten Koopmans;
  Carolien Filippo (54’ Sofie Houba); Willeke Pater (69’ Marjolein Hoefsmit); Daphne van Kruistum