• Selectienieuws DTS Ede Dames 1

  Ondanks de rare afsluiting van het seizoen zijn we alweer opgestart met voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Met uitzondering van Sarina Groeneveld (stopt) en Chantal Kersten (stopt), zal de selectie ook komend seizoen bij elkaar blijven. Wat nieuwe speelsters betreft kunnen we mededelen dat er voor nu 2 speelsters bijkomen. Allereerst verwelkomen we Esmay Bruil (23). Zij komt over van eredivisieclub SC Heerenveen en is een centrale verdedigster.

  ,,Ik voetbal vanaf dat ik 5 jaar was ik ben begonnen bij Angerlo Vooruit. Tot mijn 15e heb ik altijd tussen de jongens gevoetbald, onder andere bij Concordia Wehl en DVC Didam. Daarna heb ik de stap gemaakt naar de beloften van sc Heerenveen vrouwen. In 2015 maakte ik mijn debuut in de Eredivisie. In 2017 heb ik een uitstapje gemaakt naar Achilles 29, nadat ik mijn kruisband had afgescheurd. Daarna heb ik nog 3 seizoenen bij sc Heerenveen gespeeld en maak ik nu de overstap naar DTS Ede.
  Ik wil mij meer gaan richten op mijn maatschappelijke carrière maar wil nog steeds op hoog niveau blijven voetballen. DTS geeft mij deze mogelijkheid en heb er erg veel zin in om het seizoen te starten.”

  Van sc Woezik komt over Marlon van Pommeren (morgen 19), ze heeft de ambitie om hogerop te gaan en is bereid in zichzelf te investeren voor de toekomst en is ook een goede aanvulling binnen de selectie.

  ,,Ik ben Marlon van Pommeren 19 jaar en woon in Batenburg. Volgend seizoen ga ik de uitdaging aan om bij DTS Ede in het eerste te komen. Ik heb er voor gekozen omdat ik graag een volgende stap wil zetten in mijn carrière als voetbalster. Ik heb in het verleden tussen de jongens bij boa-jc gevoetbald. Daarna ben ik naar s.c. Woezik gegaan en heb ik daar bij de Voetbalsterschool gespeeld. Na 3 seizoenen zag ik daar geen uitdaging meer en heb ik er voor gekozen om weer 3 seizoenen tussen de jongens te gaan voetballen bij Beuningse Boys. Daarna ben ik terug gegaan naar s.c. Woezik en heb ik 3 seizoenen bij vrouwen 1 gespeeld met veel plezier. Ook heb ik 5 jaar bij de KNVB gespeeld. Ik heb er zin in om volgend seizoen bij DTS Ede te gaan spelen.”

  Wat de staf betreft blijven deze ook allemaal, Linda Helbling hoofdtrainer, Patrick Smith assistent-trainer, Simone Hensen Keeperstrainer, Jaqueline Lam verzorgster, Ruben Blaakmeer assistent scheidsrechter, Peter van der Plas Teammanager en Yolanda Dellink.

  Ter aanvulling zal keeperstrainer Lambert Jager ook 1x per week aansluiten bij de training. Lambert was afgelopen seizoen al enkele maanden betrokken bij de selectie.

  Wel zal ‘Good old’ Bert Beerdsen erbij komen als trainer, hij zal er zijn op de momenten dat Linda Helbling cursus heeft voor TC-1.