• SDCP 3 - DTS 2

    Zaterdag 27 oktober reisde DTS 2 af naar Putten voor de wedstrijd tegen SDCP 3. Vorig seizoen trad het met een zeer krappe selectie aan en kon het met een 3-1 nederlaag naar huis. Opnieuw was de selectie vrij krap te noemen, maar deze keer was het de tegenstander de baas en kon het met een 3-1 overwinning naar huis.

    DTS begon heel goed aan de wedstrijd en domineerde vanaf het begin. SDCP probeerde bij momenten wel druk te zetten maar slaagde hier nauwelijks in. Het is voornamelijk DTS die aan aanvallen toekomt en dit leidt dan ook tot diverse kansen. Toch lukt het nog niet om het eerste doelpunt op het scorebord te krijgen. DTS probeert het van afstand en dichtbij maar de soms moeilijke hoek en het ontbreken van scherpte in de afronding zorgt mede voor een doelpuntloze eerste helft. SDCP slaagt er 1 keer in om gevaarlijk door te komen en staat dan ook meteen 1-op-1 met de keeper. Gelukkig kon dit zwakke moment gecorrigeerd worden doordat de speler van SDCP ruim om te keeper heen ging en verzuimde eerder af te drukken. DTS krijgt daarop nog een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen maar beloont zichzelf niet.

    De tweede helft begint als een herhaling van de eerste helft en na tien minuten is het dan eindelijk raak. Bij een snelle aanval over links weet Siem op aangeven van Leon de 0-1 binnen te tikken. Niet veel later is het opnieuw raak, ditmaal uit een corner van de doelpuntenmaker. Milo weet de bal binnen te lopen en de wedstrijd lijkt gespeeld. DTS gaat op zoek naar een grotere voorsprong, maar wordt wat onzorgvuldiger en valt iets te enthousiast aan. SDCP ziet kans hier met een snelle uitbraak van te profiteren en brengt de spanning in het laatste kwartier terug; 1-2. SDCP gaat aanvallender spelen, dringt aan en gelooft nog in de gelijkmaker. DTS weet op de been te blijven zonder grote kansen weg te geven en profiteert op het eind nog van de ruimte die SDCP prijsgeeft. In blessuretijd bepaalt Siem de eindstand op 1-3.

    Een opsteker voor DTS 2 die weer een keer de volle buit pakt. Daarmee creëert het wat afstand met de onderste vijf teams en zullen de komende wedstrijden uit gaan maken of het aansluiting houdt bij de bovenste ploegen of dat het zich meer in de middenmoot vestigt. Aanstaande zaterdag speelt het om 12:15 thuis tegen Hierden 2, een van de ploegen die net als DTS tien punten uit zes wedstrijden heeft gehaald.