• Nehkomi Veldt maakt indruk

  DTS Ede heeft vanmiddag de volle buit meegenomen uit Zaltbommel. Het uitduel tegen NIVO Sparta werd met 2-4 gewonnen. Grote man aan Edese zijde was Nehkomi Veldt, die de eerste drie doelpunten van de edese productie voor zijn rekening nam. In de slotminuut wist de ingevallen Huib Siefkes de eindstand te bepalen.
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto: Albert Willemsen
   
  Vandaag trof DTS Ede met NIVO Sparta wederom een ploeg uit de onderste regionen. De ploeg uit Zaltbommel had slechts 6 punten bij elkaar weten te spelen in deze competitie. Van onderschatting mocht echter geen sprake zijn. Daarvoor zijn de verschillen tussen de ploegen in deze competitie te klein. Dat bleek vorig weekend wel in het thuisduel tegen SVL.
   
  En zo ook in de beginfase. De thuisploeg zette volle druk op de Edese defensie. Dat sorteerde in de 8e minuut al effect. Onder druk gezet werd een pass van Christoph Willemsen onderschept en via een combinatie kwam Iain Brands alleen voor het Edese goal, maar doelman Robin Franken kwam tijdig uit zijn doel en wist een vroeg doelpunt voor NIVO Sparta te voorkomen. Na zo'n kwartier spelen kwam het antwoord uit Ede. In de scrimmage was DTS Ede gevaarlijk, maar trof het geen doel. Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Edenaren wat meer overwicht en voetbalde het zich onder de druk van de thuisploeg uit. Al was de eindpass te vaak slordig waardoor de eerste helft zonder doelpunten te leek worden afgesloten. Leek, want daar was ineens Nehkomi Veldt, die de Edenaren op slag van rust op voorsprong bracht. Captain Bram Holtman werd gelanceerd op rechts en zijn voorzet werd afgelegd door Evert Palm, waar na Nehkomi Veldt kon uithalen; 0-1.
   
  Erg lang kon DTS Ede niet genieten van de voorsprong, want in de 47e minuut kwam de thuisploeg alweer langszij. De toegekende vrije trap werd prima binnen geschoten door Jordi Ruijsch; 1-1. Niet veel later gevolgd door een grote kans voor Abdullah Tan die oog in oog verscheen met Robin Franken. Wederom had de ook vandaag weer betrouwbare doelman daar een goed antwoord op. Dan schrijven we minuut 53. Nehkomi Veldt speelt zich vrij op de linkerflank en weet met een schitterend schot doelman Wessel Hijman wederom het nakijken te geven met een beauty! En net als na zijn eerste treffer duurt het niet lang voordat de gastheren langszij komen. Opnieuw is het een vrije trap. In eerste instantie wordt deze nog goed uitverdedigd. Dan moet de vrije trap toch worden overgenomen op last van de dienstdoende referee. Deze poging heeft meer succes. Ilias Zaimi schiet de bal onhoudbaar in de touwen; 2-2. Gelukkig voor de Edenaren heeft Nehkomi Veldt zijn kruit nog niet verschoten, want in de 70e minuut weet hij wederom te scoren na een mooie kapbeweging; 2-3. De wedstrijd is echter nog niet gespeeld. NIVO Sparta is nog enige malen gevaarlijk, maar Robin Franken weet een doelpunt te voorkomen. In de slotminuut krijgt NIVO Sparta nog een corner. Alles en iedereen gaat mee naar voren incluis de doelman. De corner wordt uitverdedigd en Frank Boers weet op snelheid over links een afgemeten pass af te leveren, die door Huib Siefkes wordt binnen gewerkt. Daarmee bepaald hij de uitslag op 2-4.
   
  Een mooie overwinning voor DTS Ede, die daar vandaag hard voor moest werken. En een speciale vermelding voor Nehkomi Veldt die zijn tweede achtereenvolgende basisplaats glans gaf met drie doelpunten. Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis DZC '68 uit Doetinchem.
   
  NIVO Sparta - DTS Ede 2-4 (0-1)
  Doelpunten: 45. Nehkomi Veldt 0-1, 47. Jordi Ruijsch 1-1, 55. Nehkomi Veldt 1-2, 64. Ilias Zaimi 2-2, 70. Nehkomi Veldt 2-3, 90. Huib Siefkes 2-4
  Gele kaarten: Evert Palm, Jesse Poel,
   
  NIVO Sparta:
  Jordi Ruijsch, Sky van Dongen, Jesse Poel (73. Daan Schreuders), Roan van der Zalm, Frenkie Schaap, Kevin Nikolov, Iain Brands (46. Bram Nijhoff), Wessel Hijman, Merlijn Bax, Abdullah Tan, Ilias Zaimi
  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Ko Snel, Joël van Wijk, Christoph Willemsen, Haikaz Vervaart, Jesse Buikema, Stijn Homburg, Shapoul Ali (89. Huib Siefkes), Evert Palm (82. Frank Boers), Nehkomi Veldt (89. Maarten van Steenbeek)