• Matige eerste helft nekt DTS Ede

  DTS Ede heeft vandaag de thuiswedstrijd tegen Nunspeet verloren. De matige eerste helft werd de Edenaren uiteindelijk fataal. In de tweede helft richtte DTS Ede zich nog wel op, maar een rode kaart maakte een eind aan deze opleving. Namens de Edenaren waren Christoph Willemsen en Remco Speelziek doeltreffend.
   
  Verslag: René Willemsen
  Foto 's: Harold de Zeeuw
   
  Vandaag ontving DTS Ede Nunspeet op Inschoten. Een thuiswedstrijd weliswaar, maar zonder publiek. Wederom heeft COVID terrein gewonnen en moeten de wedstrijden helaas zonder publiek worden afgewerkt. In Nunspeet trof het een tegenstander waar in de loop van de jaren met wisselend succes tegen gespeeld was. Twee maal bleven de punten in Ede en drie keer gingen ze in de tas mee naar Nunspeet. Voorafgaand aan dit duel had DTS Ede 1 punt meer bij elkaar weten te sprokkelen dan de gasten.
   
  DTS Ede trad aan zonder Frank Broers (geschorst), Frank Hol (gestopt), Jesse Buikema, Ahmed Lak, Evert Palm, Mohamed Laukili (allen geblesseerd). Nunspeet startte fel en zorgde daarmee dat DTS Ede niet haar vertrouwde spel kon spelen. Langdurig werden duels uitgevochten op het middenveld en daardoor ontstond een boeiend schouwspel. Mede door de uitstekend fluitende referee, die de wedstrijd vandaag uitstekend leidde. DTS Ede kon aanvallend geen vuist maken en verloor te vaak haar duels. Nunspeet daarentegen wist wel enige malen dreigend door te komen. Al in de vierde minuut moest doelman Robin Franken optreden om een vroege tegentreffer te voorkomen. DTS Ede antwoordde in de 17e minuut. Haikaz Vervaart wist met een prima vrije trap de mee opgekomen centrale verdediger Joël van Wijk op maat te bedienen, maar zijn kopbal miste kracht. In de 27e minuut was Nunspeet wederom gevaarlijk met ditmaal een vrije kopkans die maar rakelings voorlangs de vrije hoek ging. Niet veel later was het wel raak. DTS Ede kon de bal maar niet uitverdedigen en in de kluts wist Marnix Tissingh van dichtbij raak te prikken; 0-1.
   
  Amper bekomen van deze tegenvaller moest DTS Ede wederom buigen. In de 40e minuut was het Vincent Huisman die met een hard schot de score verdubbelde; 0-2. Op slag van rust had het allemaal nog veel erger kunnen uitvallen voor de Edenaren. Op een afgeslagen corner van DTS Ede volgde een razendsnelle omschakeling, waarbij de DTS Ede goalie tot tweemaal toe redding bracht in een een op een situatie.
   
  De rust had DTS Ede zichtbaar goed gedaan, want het kwam beter in haar spel. DTS Ede kwam ook enige malen dreigend door. Eerst waren er een paar afstandschoten die makkelijk uit te verdedigen waren. In de 58e minuut was dat niet het geval. Christoph Willemsen wist met een pegel vanuit de tweede lijn de aansluitingstreffer te produceren; 1-2. Wat volgde was een periode waarin DTS Ede op jacht ging naar de gelijkmaker. Nunspeet had er op dat moment geen antwoord op. In de 69e minuut had de gelijkmaker kunnen vallen. Een goed genomen hoekschop van Haikaz Vervaart werd in vrije positie door Jasper Verstraten maar rakelings over gekopt. Even later konden de Edenaren haar strijdplan in de prullenbak gooien. Nunspeet wist met een strakke bal door de Edese defensie te kruisen en Ko Snel trok aan de noodrem. Direct rood en een vrije trap luidde de sanctie. Beroerder kon deze situatie niet uitpakken voor de thuisploeg. Niet moest het alleen met tien man verder, ook wist Dani Schmitz met een prachtige vrije trap het duel te beslissen; 1-3.
   
  Nog meer onfortuin volgde toen ook Roy Ploeg nog geblesseerd het veld moest verlaten. Het betekende het debuut voor Ricardo Bakker. Niet veel later gevolgd door het debuut van Daan Dirven. Beiden brachten wat nieuw elan in de aanval van de Edenaren en zowaar leidde het nog tot een treffer. Daan Dirven wist zijn duel in het strafschopgebied te winnen en legde koel af aan Remco Speelziek die de 2-3 van dichtbij binnen schoot.
   
  Daarmee kunnen de Edenaren terug kijken op een matig duel wat het terecht verloor. Komend weekend zal het aantreden tegen SVZW in Wierden.
   
  DTS Ede - Nunspeet 2-3
  Doelpunten: 33. Marnix Tissingh 0-1, 40. Vincent Huisman 0-2, 58. Christoph Willemsen 1-2, 75. Dani Schmitz 1-3, 90. Remco Speelziek 2-3
  Gele kaarten: Jasper Verstraten
  Rode kaart: Ko Snel
   
  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Christoph Willemsen, Joël van Wijk, Ko Snel, Huib Siefkes (85. Daan Dirven), Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart, Stijn Homburg, Remco Speelziek, Roy Ploeg (75. Ricardo Bakker).
  Nunspeet:
  Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu, Andrew Galea, Marco de Vries, Dominique van de Grift, Emiel Goud, Dani Schmitz, Vincent Huisman, Marnix Tissingh, Karim Mulder, Lars ten Dolle.
rfwbs-slide