• Linda Helbling verlengt trainerschap met drie jaar

   

  Het bestuur van DTS Ede is blij te kunnen mededelen dat Linda Helbling als hoofdtrainster van vrouwen 1 haar contract met drie jaar heeft verlengd. 
  Na haar actieve voetbalcarrière begon Linda drie jaar geleden als hoofdtrainster bij DTS. In haar debuut jaar als trainster pakte ze direct het landskampioenschap in de Topklasse. Ook in de twee volgende jaren daarna behaalde ze knappe resultaten met een vijfde plek en vorig jaar met een tweede plaats in de Topklasse.

  Momenteel is ze met haar selectie koploper van de topklasse vrouwen. Naast de competitie heeft ze met haar team ook als enige amateurvereniging de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt, door de winst op eredivisionist v.v. Alkmaar, dit succes kan ze ook op haar palmares bijschrijven.

  DTS wil Linda graag de mogelijkheid bieden om stappen te kunnen maken in haar ontwikkeling. Ze krijgt dan ook de kans om TC-1 te gaan halen. Ook zijn we in gesprek om vanuit DTS een opleidingstraject te gaan starten waar Linda een groot aandeel in zal hebben, in welke vorm dit zal worden opgepakt, zal in de komende periode steeds meer duidelijk gaan worden.
  Linda is een voetbalvrouw in hart en ziel is dan ook content met het vertrouwen die het bestuur in haar uitspreekt.

  Reactie Linda:
  'Ik ben ontzettend blij met deze verlenging, ik zit inmiddels alweer in mijn 4de seizoen als hoofdtrainster en dat is over het algemeen best lang voor een trainster. Toch weerhoudt het mij absoluut niet om wederom voor een langere periode te verlengen. Ik beschouw het zelf als een eer om de komende seizoenen de trainster te mogen zijn van deze bijzondere en zeer hechte groep bij deze mooie vereniging. Zowel qua kwaliteit als qua teamgevoel klopt de combinatie en dat is een heel prettig gevoel, ik denk dat we elkaar nog genoeg uit kunnen dagen.

  Verder merk je dat DTS echt op de kaart staat door de resultaten van de afgelopen jaren. DTS is als vereniging ook echt bezig om het vrouwenvoetbal naast het mannenvoetbal te zetten, die waardering die merken wij allemaal en zie je nog niet bij heel veel verenigingen terug. De toekomstvisie van de club is ook helder, ze bieden me op persoonlijk gebied kansen om door te kunnen ontwikkelen, daarnaast willen ze het meisjes/vrouwenvoetbal in zijn totaliteit naar een hoger niveau brengen, ik vind het een eer om daar onderdeel van te mogen zijn.'

  Namens het bestuur 
  Jeroen Been