• KNVB-beker finale MO19-1

  Zaterdag 1 juni eindelijk de verdiende finale voor de KNVB-beker! Na een aantal wedstrijdanalyses van onze tegenstander Sp. Neede en een goede voorbereiding naar aanleiding van deze analyses waren de meiden klaar om te spelen voor de beker. Vol vertrouwen vertrokken we richting het mooie sportpark De Pauw in Klarenbeek. Aankomst op het sportpark naar de kleedkamer, warming-up en om 14:50 uur stonden de teams opgesteld in de catacombe om richting het hoofdveld te gaan. Alles officieel, alle speelsters werden omgeroepen en benoemd.

  Na de officiële opening begon de wedstrijd om 15:00 uur vanaf de aftrap hoog druk zetten en heersen. Op het middenveld kwam er een diepe pas op Ilse Mosselman en die snelde richting goal en schoot de 1-0 keurig binnen, 5 minuten later stond het 2-0 wederom Ilse Mosselman die de bal wederom op snelheid meenam en keurig binnenschoot en dat in het eerste kwartier, de wedstrijd was goed onder controle maar er kwamen kleine kansen voor de tegenstander die net overgingen of onze keepster Nikita Postma had de bal klemvast.

  Rustsignaal de meiden konden naar binnen even bijkomen van het warme weer en de spanning, als team besproken in de rust dat we net als in de eerste helft direct druk moesten zetten en georganiseerd door de linies heen moeten voetballen. Na 6 minuten in de 2e helft kreeg Lisa van de Linde de bal via een mooie prachtige driehoek ingespeeld. Kapte haar tegenstandster uit en schoot de bal schitterend binnen 3-0. De tegenstander was op dat moment gebroken we controleerden de wedstrijd een paar plaagstootjes van Sp. Neede maar onze centrale duo Loïs Koster en Sanne Breman stonden sterk opgesteld evenals onze sterke backs Ruth Blankenstein en Loïs Öge, de 4-0 was een feit toen Jasmijn Hanzen op snelheid langs de rechterflank doorbrak richting doel en ronde keurig af. Sara van der Kraan scoorde middels een prachtige kopbal 2 minuten voor tijd 5-0!!! De beker gaat mee naar Ede, ontlading na een turbulent seizoen!!! Meiden wij zijn trots op wat jullie bereikt hebben het afgelopen jaar, wij hebben genoten van jullie allemaal!!!

  Ook willen wij DTS’35 bedanken voor de busjes, ook willen wij ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen, vrienden en natuurlijk onze trouwste supporter Ab Dominicus bedanken. 
  Allen tot volgend seizoen en een prachtige zomer!

  Frank & Sheila