• Knappe overwinning van DTS Ede Vrouwen 1
    DTS heeft in de uitwedstrijd in Zwolle een knappe winst behaald tegen Be Quick'28 (1-2).

DTS begon zeer sterk, zette goed pressie en kwam geregeld via de zijkanten goed door. Het kreeg enkele hoekschoppen waar helaas geen mogelijkheden uit voorkwamen. Dat deed Be Quick'28 beter, uit hun eerste hoekschop in de 35' minuut wist Yvette de Leeuw bij de eerste paal de bal binnen te tikken. Geheel tegen de verhouding in stond DTS zomaar op achterstand.
    Jill Pijnappels had 2 minuten later de grote kans om direct gelijk te maken, maar de zeer goed spelende keeper van Be Quick leek deze wedstrijd onpasseerbaar. DTS bleef zoeken naar de gelijkmaker en moest bij balverlies oppassen niet tegen een volgend tegendoelpunt aan te lopen. Gelukkig had keepster Jaimy Jansen een geweldige redding in de 41ste minuut. Zo bleef de ruststand op 1-0.

Na rust kwam Nikki van Wijk in het veld voor Kelly Hollak wat via de rechterkant meer dreiging opleverde. Ilse van der Zanden zag nog een vrije trap uit de kruising gehaald worden door de keepster en zag na een mooie aanval met een hard schot wederom de keepster op haar weg.

Vervolgens kwam er een geweldige periode van Nikki van Wijk. Ze slalomde zich prachtig door de verdediging van Be Quick en gaf bij de achterlijn een voorzet die eigenlijk meer verdiende. Zo ook in de 71' minuut ging ze prachtig lang 3 verdedigsters op weg naar het doel. Echter werd ze van achteren neergehaald. Tot afgrijzen van iedereen zag de scheidsrechter hier geen penalty in.

In de 77' minuut opnieuw een schitterende doelpoging van DTS, Bonita Theunissen schoot van zeker 25 meter een prachtige boogbal op het doel, maar ook nu zat de keepster er met de vingertoppen aan en de bal ging via de lat over. Be Quick' 28 begon nu harder te voetballen wat ze een gele kaart opleverde. Jaimy Jansen moest nog één keer ingrijpen en deed dit prima.

De tijd begon te dringen maar DTS bleef geconcentreerd de aanval zoeken en werd uiteindelijk beloond met de gelijkmaker van Jill Pijnappels in de 87' minuut die hiermee haar reuze kans uit de eerste helft ruimschoots goed maakte 1-1. Be Quick'28 lag op de rug en DTS rook de overwinning. Het was uitgerekend ' gouden wissel' Morena Blankestijn die van dichtbij in de 89' minuut de zeer sterke keepster voor de tweede keer passeerde. De euforie was enorm en DTS speelde de wedstrijd zonder tegenstand uit en behaalde hiermee opnieuw in de slotminuten een zeer verdiende overwinning.

A.s. zaterdag speelt DTS Ede thuis om 15:00 uur tegen Ter Leede.

DTS Ede: Jaimy Jansen, Anne Hendriks, Gera op de Kelder, Yvette Derks, Kelly Hollak (45' Nikki van Wijk), Sofie Houba, Joëlle de Bondt, Ilse van der Zanden, Anoek Blankespoor (Dominique van Wensveen), Bonita Theunissen (Morena Blankestijn), Jill Pijnappels.
    Wissels: Renate Verhoeven, Nikki van Wijk, Morena Blan