• Knappe overwinning DTS Ede

  DTS Ede heeft de smaak te pakken. Na de eerste uitoverwinning vorige week in Kampen, werd vandaag ook de eerste thuiszege van deze competitie geboekt. Het was Remco Speelziek die met een geplaatste kopbal het spannende duel tegen koploper CSV Apeldoorn besliste.
   
  Verslag: René Willemsen
  Vandaag ontving DTS Ede koploper CSV uit Apeldoorn, die tot nu toe al haar gespeelde duels hadden gewonnen. De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Arnold Broersma. De beginfase was voor de thuisploeg dat, dankzij de geboden ruimte, heerlijk kon combineren. Tot echte kansen leidde het echter niet. Pas in de 17e minuut was er Edes' gevaar toen Ahmed Lak zich met een fraaie actie vrij speelde aan de linkerzijde en zijn geplaatste schot net rakelings voorlangs de paal zag gaan. Een fraaie combinatie van CSV Apeldoorn niet veel later werd afgerond, maar de goal werd geannuleerd wegens buitenspel. Het duel kwam in balans en er ontstond een spannend schouwspel. DTS Ede werd nog eens gevaarlijk middels een kopbal van Remco Speelziek, een schot wat op de lijn werd gekeerd en een kopbal van Jasper Verstraten in het zijnet. Op slag van rust was CSV Apeldoorn dicht bij een treffer. De vermakelijke eerste helft werd echter met de brilstand beëindigd.
   
  Na de thee was het CSV Apeldoorn wat langdurig balbezit had. DTS Ede zakte wat in. CSV Apeldoorn wist enige malen gevaar te stichten, maar de Edese defensie bleef overeind. In de 64e minuut werd Captain Bram Holtman de diepte ingestuurd. Zijn voorzet werd half vallend verlengd door Jesse Buikema, waarna Remco Speelziek met een geplaatste kopbal de bal in de kruising liet belanden; 1-0. CSV Apeldoorn zette nog eens aan en wat volgde was een spannend laatste deel van de wedstrijd. CSV Apeldoorn wist meerdere malen goed door te komen, maar, het inmiddels wat ingezakken, DTS Ede bleef overeind. Daarnaast kreeg het enige malen de mogelijkheid om de score uit te breiden vanuit de omschakeling, maar slordigheid voorkwam succes. In de slotminuut was Frank Broers nog dicht bij zijn treffer, maar ook zijn schot ging net voorlangs de paal.
   
  Daarmee heeft DTS Ede een mooie overwinning geboekt en mag het zich gaan opmaken voor de derby van volgende week in Barneveld tegen SDVB.
   
  DTS Ede - CSV Apeldoorn 1-0 (0-0)
  Doelpunten: 64. Remco Speelziek 1-0
  Gele kaarten: Cedric Bultman
   
  DTS Ede:
  Robin Franken, Bram Holtman, Ko Snel, Christoph Willemsen, Ahmed Lak, Stijn Homberg, Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart (64. Frank Hol), Jesse Buikema (71. Joël van Wijk), Remco Speelziek, Frank Broers.
  CSV Apeldoorn:
  Dean Bredewolt, Hidde Eshuis, Lars Huber, Laurence van den Enk, Levi Tuasela, Noah Tuasela, Fedde Timmer, Fedde Dibbink, Cedric Bultman, Patrick Maneschijn, Nigel Michels.
rfwbs-slide