• Kennismaking vertrouwenspersonen

  We zijn blij te melden dat we twee ouders bereidt hebben gevonden om de taak van vertrouwenspersoon op zich te nemen. Bij DTS willen we een veilige voetbal omgeving  waar iedereen lekker kan voetballen met vrienden en vriendinnen. Hieronder zullen zij zich voorstellen. Dank jullie wel Sharon en Raymond.

  Het Bestuur

 • Sharon Zuiderwijk

 • Ongewenst gedrag tijdens het voetballen, in de kleedkamers, aan de kant van het voetbalveld of ergens anders bij DTS, maar weet je niet zo goed wat je kan doen met jouw verhaal? Ik bied een luisterend oor voor onder andere meldingen van discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie en geweld of pesten. 

  Wie ben ik? Mijn naam is Sharon Zuiderwijk, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik ben 40 jaar en op dit moment ben ik werkzaam in het onderwijs. In mijn werkverleden heb ik gewerkt met verschillende mensen die te maken hebben gehad met seksuele intimidatie en heb ik verschillende gesprekken (met jong en oud) gevoerd. 

  Samen kijken wij naar een gepaste oplossing voor jouw melding!

  Ik ben bereikbaar op 06 48 76 23 01

 • Raymond Heisen

 • Ik ben geen onbekende bij DTS. Mijn zoon en dochter voetballen allebei bij deze club. Mijn eigen voetbalverleden ligt echter niet bij deze club, maar in het Zuiden en het Oosten van het land waar ik in de hoogste voetbalelftallen heb mogen voetballen.

  Na mijn studie geschiedenis en pedagogiek ben ik gaan werken in het middelbaar onderwijs. Tijdens de afgelopen 22 jaar heb ik diverse functies bekleed van docent tot teamleider. Momenteel is één van mijn taken het begeleiden en opleiden van docenten.

  Als onderwijsprofessional heb ik vele leerlingen met uiteenlopende problemen mogen begeleiden. De stap om vertrouwenspersoon binnen DTS te worden, komt voor mij dan ook niet als een verrassing.

  Ik wil deze taak graag op mij nemen. Wat kun je dus van mij verwachten? DTS heeft zich als doel gesteld een veilige omgeving te bieden waar iedereen met plezier kan voetballen. DTS heeft daarom binnen de club twee vertrouwenspersonen aangesteld om zaken als pesten, conflicten, ruzies, discriminatie en seksuele intimidatie binnen DTS te voorkomen.

  Hier sta ik achter en wil graag een bijdrage aan leveren. Desondanks kan het gebeuren dat er sprake kan zijn van grensoverschrijdend en ongewenst gedrag. Binnen onze vereniging willen wij dit graag voorkomen. Daarom zijn er twee vertrouwenspersonen binnen DTS te vinden.

  Wij vinden het immers  belangrijk om met elkaar zorg te dragen voor een veilig pedagogisch klimaat binnen de club. De vertrouwenspersonen binnen DTS zijn er ook voor vragen. Je kunt bij ons terecht met vragen die je niet gemakkelijk stelt. Je bent misschien bang dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor trainers, coaches, ouders en begeleiders.

  Het is belangrijk dit soort vragen snel te melden, er over te praten en te zorgen dat er snel een einde wordt gemaakt aan een ongewenste situatie om te voorkomen dat deze niet erger wordt. Als je vragen hebt over de manier van omgaan met elkaar binnen het team, dan ben je van harte welkom. Deze vragen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op:

  • pesten;
  • het gevoel hebben dat je door je huidskleur, geloof, of seksuele voorkeur er niet bij hoort;
  • als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag; de manier waarop je benaderd wordt of aangeraakt wordt door een medespeler, trainer of coach;
  • een vermoeden hebt van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw omgeving hier mee te maken heeft;
  • je maakt je zorgen over de manier waarop er met je kind wordt omgegaan binnen DTS;
  • iemand die je direct of indirect heeft beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag;
  • je vraagt je af of je vraag bij de vertrouwenspersoon van DTS wel op de juiste plaats is.

  Met vriendelijke groet,

  Raymond Heisen