• Jill Pijnappels matchwinner in 1/8 finale KNVB Beker tegen Orion Vrouwen 1
  DTS Ede heeft vanavond een zwaarbevochte maar verdiende overwinning geboekt op Orion Vrouwen 1.
   
  DTS had het lastig en miste nog wedstrijdritme doordat het haar laatste wedstrijd op 16 december jl. speelde.
  DTS kreeg de eerste kans via een mooie actie van Sarina Pua die haar voorzet naast gekopt zag worden. Orion zette veel druk en DTS had het lastig met de verre uittrappen van de keeper. Orion kreeg een kans maar het schot werd gekeerd door keeper Jaimy Jansen. De volgende kans was weer voor DTS, uit een mooie opgezette aanval via Joëlle de Bondt die Sarina Pua aanspeelde en de bal op maat weer terugkreeg. Helaas was deze grote kans niet aan Joëlle de Bondt besteed. Ook een afstandschot van haar ging maar net over. Uit een hoekschop van Marlon van Pommeren was het Suze Thung die de bal over kopte. Vervolgens was het Orion die met een vrije trap gevaar stichtte. Ook Simone von der Linden liet zich meer zien en miste een kans. DTS was sterker maar het laatste zetje ontbrak vaak. Zo bleef de ruststand 0-0.
   
  Na rust nog geen wissels bij DTS en Orion had de eerste 10 minuten meer balbezit zonder echt dreigend te worden. Maar opnieuw Simone von der Linden kreeg een mega kans, ze kwam 1 op 1 op de keeper maar vergeet af te drukken. DTS ging wisselen en Daphne van Kruistum verliet het veld voor Jill Pijnappels (foto).
   
  Zij had slechts enkele minuten nodig om de score dan eindelijk te openen met een mooie actie. De wedstrijd bleef spannend maar DTS gaf niets meer weg. Er kwamen nog 5 minuten blessuretijd bij vanwege een blessure bij Orion. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en was de zwaarbevochte maar verdiende overwinning voor DTS Ede.
   
  DTS speelt nu in de volgende ronde thuis tegen Nuenen.
   
  Opstelling:
  Jamy Janssen, Marlon van Pommeren, Lieve Vroegindeweij, Chanel Zimmerman (76’ Yade Acem) , Suze Thung, Joëlle de Bondt(C), Yvette Derks, Sofia Houba, Sarina Pua, Simone von der Linden (76’Seteza Dastgir), Daphne van Kruistum (64’Jill Pijnappels).
  Wissels: Lianne van de Kamp, Naomi Zuiderwijk, Jill Pijnappels, Yade Acem, Seteza Dastgir, Caya Dijkink, Hafida El-Yebdri